Pletikosin trener: Rieru nismo uspjeli dovesti jer je tražio previše

TRENER nogometaša moskovskog Spartaka Valerij Karpin objasnio je zbog čega su propali nedavni pregovori njegovog kluba s Liverpoolovim španjolskim krilnim napadačem Albertom Rierom.

Riera je nedavno zaratio sa svojim sunarodnjakom, menadžerom Liverpoola Rafaelom Benitezom. Potužio se da s njime nema nikakve komunikacije, da ga ignorira, a ovaj mu je poručio da si potraži novi klub.

Riera ga je i poslušao, te je pregovarao sa Spartakom, čiji je član i hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa. Spartak je naumio Rieru angažirati kao igrača na posudbi do kraja sezone, a onda eventualno s njime potpisati i trajni ugovor. Međutim, pregovori nisu urodili plodom, a Karpin je objasnio i koji je bio razlog tome.

"Sada ću vam reći zašto nismo doveli Rieru. Ja sam shvatio da on traži klub u kojem će konstantno igrati kao bi imao više šansi nastupiti za svoju reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. Da sam ja u toj situaciji, igrao bih i besplatno! Međutim, on je očito htio uzeti jackpot, a mi smo mu objasnili da to tako kod nas ne ide", izjavio je nekadašnji ruski reprezentativac, a danas trener Spartaka Valerij Karpin.

Riera je, nakon što se izjalovio transfer u Spartak, za Marcu izjavio:

"Želim nastaviti karijeru u Liverpoolu, koji je jedan od najvećih klubova na svijetu."

Pročitajte više