TRANSFERI

Pobjegli su Biliću i ulaze u Premiership, a sada dolaze po zvijezdu Dinama

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

NICOLO SCHIRA, talijanski stručnjak za nogometne transfere, tvrdi da je Leeds United zainteresiran za dovođenje Amera Gojaka iz Dinama.

Gojakov gol za Dinamo u Superkupu

Momčad Marcela Bielse na dobrom je putu da se plasira u Premiership sljedeće sezone i sada traži pojačanja kojima bi postala konkurentnija u elitnom rangu engleskog nogometa, a želja u veznoj liniji je upravo Gojak.

Navodno je Leeds spreman ponuditi i više od pet i pol milijuna eura, kolika je tržišna vrijednost reprezentativca BiH. Za Dinamo je ove sezone Gojak u 32 utakmice u svim natjecanjima zabio četiri gola i pet ih namjestio.

Važna karika Dinama i reprezentacije BiH

Vjerojatni prvak Championshipa nije jedini klub koji prati Gojaka, nedavno su na derbiju Dinama i Hajduka upravo zbog Gojaka na tribinama sjedili skauti Fiorentine i Evertona.

"Fiorentina se okreće prema igraču Dinama Ameru Gojaku. Bio bi sjajan zalog za budućnost", rekao je prije nešto manje od dva mjeseca još jedan stručnjak za transfere Bernardo Brovarone u razgovoru za Radio Bruno Toscana.

U veljači 2014. Gojak je iz sarajevskog Olimpica stigao u Dinamo za 450 tisuća eura. U međuvremenu je 22-godišnji ofenzivni veznjak postao jako važan igrač prve momčadi, a zaigrao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine te do sada ima 10 nastupa.

Pročitajte više