POBUNA U ARSENALU "Svake godine sve je isto. I treninzi i rezultati, nemamo nikakvu viziju"

Foto: Getty Images/Guliver Image

TREBALA je ovo biti sezona u kojoj bi se Arsenal borio s najjačima za naslov prvaka. Bez opterećenja Lige prvaka, s jednim od najboljih europskih napadača i momčadi gladnom rezultata, Topnici su bili spremni za velike stvari.

No nakon samo triju kola nove sezone jasno je da od toga neće biti ništa. Iako je sezona tek počela, Arsenal je u potpunom raspadu. Igra očajno, rezultati su još gori, a debakl protiv Liverpoola samo je dodatno raspalio ionako lošu atmosferu u klubu i oko njega.

Igrači su, pišu engleski mediji, šokirani Wengerovom reakcijom nakon poraza 4:0 na Anfieldu. Navodno su očekivali da menadžer napokon preuzme barem dio krivnje za ovakve stanje, no Francuz je na press konferenciji bio dvije minute i samo priznao da su loše odigrali.

Novinari koji prate Arsenal tvrde da igrači poštuju Wengera, ali da više ne vjeruju da je on čovjek koji može klub izvući iz letargije i usmjeriti ga na pravi put. Igrači se žale na treninge koji su stalno isti te na manjak bilo kakve motivacije i ambicija kluba.

"Teško je vjerovati da će većinski vlasnik Stan Kroenke smijeniti Wengera jer je on njegov veliki zagovaratelj. No nastavi li se ovim tempom i on će morati ponuditi neke odgovore", piše Daily Mail.

Dva dana prije kraja prijelaznog roka Arsenalu jako trebaju pojačanja, a sve što Wenger radi je to da prodaje igrače. Otišao je Oxlade-Chamberlain, Mustafi je na odlasku u Inter, a Lucas Perez bi mogao završiti u Deportivu. U sezoni koja je trebala biti prekretnica, Arsenal će zaraditi više nego što je potrošio na pojačanja.

A i one igrače koje je doveo, poput Alexandrea Lacazettea i Seada Kolašinca, Arsene Wenger je u najvećoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone ostavio na klupi. Francuz, kojeg je platio 55 milijuna eura, ušao je tek u drugom poluvremenu. Umjesto njega u početnoj postavi bio je Welbeck, a Hector Bellerin, inače desni bek, igrao je na poziciji lijevog. Kolašinac, doveden da pokrpa upravo to mjesto, cijelu havariju protiv Liverpoola odgledao je s klupe.

Sinoć je Arsenal ostao bez Oxlade-Chamberlaina, a nakon njega zahtjev za transferom je navodno predao i Alexis Sanchez. Čileanac je jedan od rijetkih igrača kojemu je iskreno stalo i koji jedini ponekad pokaže neku emociju. No i njemu je očito dosta, a ako ostanu bez njega, Topnici bi mogli imati očajnu sezonu.

"Doći će do promjena u klubu. Koordinator transfera Dick Law, krivac za sve promašene kupnje, gotovo sigurno odlazi prije kraja sezone. Otići će još neki ljudi iz uprave, ali ne promijeni li se nešto drastično, morat će doći do puno većih promjena", pišu Englezi.

Pročitajte više