Počeli pregovori oko Modrića: Inter nudi 40, Real bi 70 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

PRIČA OKO Modrićeva senzacionalnog transfera i dalje ne silazi s naslovnica španjolskih i talijanskih medija. Ima li šanse da Luka završi u Italiji? Želi li ga Real pustiti? Ili su sve samo medijske spekulacije? Nakon što su talijanske novine počele forsirati priču da je najbolji igrač SP-a sve bliže San Siru, javio se Realov predsjednik Florentino Perez i rekao da Modrić može ići iz Reala. Ali za 750 milijuna eura.

No realnost je, tvrde i Talijani i Španjolci, puno drukčija. Kao što smo pisali u subotu, Modrić navodno ima usmeni dogovor s Perezom da ga ovaj pusti ako Modrić dobije ponudu koja mu odgovara. Takav dogovor je i Ronaldo imao s Realom pa je ovog ljeta senzacionalno završio u Juventusu.

A ponuda je, piše talijanski Il Giornale, stigla. Iako je Real za Modrića inicijalno tražio basnoslovan iznos, Interova prva ponuda bila je 15 milijuna eura za jednogodišnju posudbu i obveza otkupa ugovora sljedećeg ljeta za još 25 milijuna. Real je to navodno odbio, ali AS piše da bi Perez pristao na ponudu u rangu od 70-ak milijuna eura.

Ronaldovim odlaskom Realov svijet se preko noći okrenuo naglavce. Klub je ostao bez čovjeka koji mu je donio 15 trofeja, otišao je i Zinedine Zidane i momčad se sprema za veliki remont. S Modrićem ili bez njega, Real će morati investirati jako puno u momčad, a u vrijeme kad se "nekog lijevog beka" ne može dobiti za manje od 40-ak milijuna eura, i klubu poput kraljevskog svaki euro će biti bitan.

Modrić je nezamjenjiv u Madridu, ali je već u 34. godini i teško je očekivati da će još dvije-tri sezone moći igrati na nivou kao zadnjih godina. Ponuda od 70 milijuna eura za igrača pred veteranskim godinama je golem novac i u Madridu sigurno znaju da sljedećeg ljeta neće moći dobiti vjerojatno ni polovicu tog iznosa. Inter bi taj iznos također rado razlomio u posudbu i otkup ugovora za godinu dana jer je milanski klub u problemima s poštivanjem financijskog fair playa.

Modrić je i dalje na odmoru na Sardiniji i u Španjolsku bi se trebao vratiti 8. kolovoza, kad će se sastati s prvim čovjekom kluba. Talijani pišu da Perišić, Brozović i novi Interov član Šime Vrsaljko nagovaraju Luku da dođe i da zajedno pokušaju prekinuti dominaciju Mandžukićevog Juventusa.

"Svi su se smijali kad se počelo pričati o Ronaldovu transferu u Juventus, a on se na kraju i dogodio. Modrić u Interu? Ne znam zašto to svima zvuči toliko nevjerojatno. Talijanska liga se diže i na pravom je putu te je ponovno atraktivna igračima", komentirao je talijanski trener Lugi di Biagio.

"Perez ima poseban odnos sa svojim igračima. To se vidjelo na Ronaldovu primjeru kojeg je pustio iz kluba i ne vidim razlog zašto se to ne bi dogodilo s Modrićem. Inter se strašno pojačao i sliči na pravu momčad koja bi s Modrićem bila legitimni kandidat za naslov prvaka. Mislim da Luka u Realu više nema toliko motiva i da bi Inter bio pravi izazov", rekao je poznati Skyev novinar Riccardo Trevisani.

Gazzetta dello Sport piše da je Inter Modriću pripremio četverogodišnji ugovor od 10 milijuna eura plaće po sezoni koji bi hrvatski kapetan bez razmišljanja prihvatio.

Sve će biti jasnije nakon sastanka Modrića i Pereza. Ispoštuje li Realov predsjednik džentlmenski ugovor nikakve prepreke za Modrićevim odlaskom u Italiju više nema.

Pročitajte više