Podolski: Utakmica protiv Hrvatske će nam biti teža od one s Poljskom

NIJEMAC Lukas Podolski jedna je od prvih zvijezda Eura. Njegova sjajna realizacija donijela je Njemačkoj laka tri boda protiv Poljske uoči ogleda s Hrvatskom.

"Prvenstvo je tek počelo i prva pobjeda može samo olakšati situaciju. No, pred nama je mnogo novih dokazivanja, Hrvatska je prva u nizu", rekao je Podolski.

Podolski je trenutno najbolji strijelac Eura s dva postignuta pogotka, oba je utrpao svojoj rodnoj zemlji Poljskoj. Za meč s Hrvatskom napadač Elfa smata da će biti puno veće iskušenje nego je to bila prva utakmica na turniru.

"Vidio sam Hrvatsku i igraju bolje nego prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Lopta je češće kod njih, teže igri i dodavanju, imaju pojedince koji stvarno znaju s loptom mnogo toga. Utakmica je to koja može biti samo teža od ove s Poljskom", rekao je Podolski i još se jednom vratio na ogled s Poljskom gdje je igrao protiv svojih.

"Mojoj obitelji heroji su igrači Poljske, a ne ja"

"Mnoge igrače Poljske sam nakon utakmice pitao za dres. Znate, mnogi iz moje obitelji, koja je u Poljskoj, su to tražili od mene, jer su za njih heroji baš reprezentativci Poljske. A, ne ja", zaključio je Podolski.

M.Pa./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više