POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA RAKITIĆEVA ŠAKA NAKON OPERACIJE "Slomio bih još jedan prst za trofej"

Foto: Epa

FINALE španjolskog kupa između Barcelone i Seville igrat će se večeras od 21:30 u Madridu na novom stadionu Atletica, Wando Metropolitano.
 
Barca je favorit, a s obzirom na to da u finišu sezone ima osjetnu prednost u Primeri, Katalonci su na korak do duple krune što bi im bila barem nekakva utjeha nakon šokantnog ispadanja u Ligi prvaka od Rome.
 
No, jasno je da se Sevilla neće predati premda u utakmicu ulazi s nizom loših rezultata. Andalužani su bez pobjede su u posljednjih 7 utakmica (prvenstvo, LP), a najbolji nastup u tom razdoblju su pružili upravo protiv Barcelone koju svejedno nisu uspjeli pobijediti.
 
Prije tri tjedna Sevilla je na domaćem terenu vodila protiv Barcelone sa 2:0, imala više prilika za postizanje trećeg pogotka, no Barcelona je nakon ulaska Messija s klupe u posljednjih 10 minuta postigla dva gola i izbjegla poraz.
 
Upravo je igra koju je Sevilla prezentirala u toj utakmici najveći razlog za optimizam u kampu Seville što je u svojoj najavi utakmice istaknuo i trener Montella:
 
''Barcelona je favorit, ali mi moramo misliti na sebe, na naš stav, naše kvalitete i mogućnosti i razmišljati kako im se suprotstaviti na taj način. Isto tako mislim da je Messi izvanzemaljac, moramo pokušati spriječiti da primi loptu. Vidjeli smo da je moguće dobiti Barcelonu, no za tako nešto moramo biti fokusirani kroz cijelu utakmicu i ne izgubiti koncentraciju niti u jednom trenutku. Nadam se utakmici u kojoj će mali detalji odrediti pobjednika'', kazao je Montella.
 
Finale će biti posebno emotivno za Ivana Rakitića. Hrvatski reprezentativac bio je kapetan i legenda Seville, a uoči utakmice priznao je da bi navijao za Andalužane da ne igra za Barcu.
 
Rakitić je u konkurenciji za početi utakmicu, no na ruci će imati posebnu zaštitu. Podsjećamo, hrvatski veznjak zaradio je težu ozljedu u utakmici protiv Rome kada ga je udario Aleksandar Kolarov. Snimke koje je 30-godišnji hrvatski reprezentativac obavio odmah nakon dvoboja pokazale su da je došlo do loma metakarpalne kosti lijevog palca.
 
Snimke Ivanove ruke nakon operacije koje je objavio El Mundo Deportivo izgledaju doista zastrašujuće, novinar El Munda ih je nazvao šokantnim, no Rakitić je spreman za dvoboj.
 
''Navijač sam Seville i da ne igram ovo finale bio bih za njih. No, Barcelona je na prvom mjestu i ako treba slomiti još jedan prst kako bismo osvojili ovaj trofej i na to sam spreman'', rekao je uoči utakmice.
 
Slavi li večeras Barcelona, Kataloncima će biti to četvrti Kup kralja u nizu.
 

Pročitajte više