LIGE PETICE

Pogledajte kako je Ante Budimir pokvario Villarrealu generalku za Dinamo

Foto: EPA-EFE/Jesus Diges

VILLARREAL je na svom terenu u 30. kolu La Lige izgubio 1:2 od Osasune, četiri dana prije nego što će na istom mjestu ugostiti Dinamo u uzvratu četvrtfinala Europa lige.

Gosti su prvo poveli u 64. minuti golom Jona Moncayole. Šest minuta kasnije također je zabio njihov igrač, ali David Garcia poslao je loptu u svoju mrežu.

Gol za važnu pobjedu Osasune, koja je tako pobjegla na sigurnu udaljenost od borbe za opstanak, postigao je Ante Budimir u 74. minuti.

David Garcia, strijelac autogola, iskupio se dobrim centaršutom iz kornera, a na petercu je napadač reprezentacije Hrvatske bio najviši i zabio glavom. 

Budimiru, koji je u Osasuni na posudbi iz Mallorce, ovo je sedmi prvenstveni te osmi gol ukupno ove sezone. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BUDIMIROV GOL ZA POBJEDU NAD VILLAREALOM.

Kao što smo pisali, Villarreal je ovaj susret igrao s rezervnom momčad. U odnosu na sastav koji je prije tri dana pobijedio 1:0 kod Dinama u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europa lige, kada je Unai Emery nastupio s prvom ekipom, u prvom sastavu bila su samo dva igrača, defenzivci Albiol i Foyth.

Jasno je, dakle, da je Villarrealov trener čuvao prvu momčad za uzvrat s Dinamom, jer mu rezultat iz prve utakmice, usprkos pobjedi, ne jamči miran revanš.

Osim toga, Villarreal u Primeri, bez obzira na niz od tri pobjede, ne može u zadnjih devet kola do četvrtog mjesta, odnosno ne može preko plasmana u nacionalnom prvenstvu osigurati nastup u Ligi prvaka iduće sezone.

Osvajanjem, pak, Europa lige izravno bi izborio LP. 

Sastav Villarreala u prvoj utakmici protiv Dinama:

Rulli; Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Trigueros, Capoue, Parejo - Chukwueze, Moreno, Bacca.

Sastav Villarreala protiv Osasune:

Asenjo; Gaspar, Albiol, Funes Mori - Pena, Parejo, Foyth, Gomez, Costa - Alcacer, Pino.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više