Pogledajte kako je Maribor cinično čestitao titulu Bišćanovoj Olimpiji

Screenshot

LJUBLJANSKA Olimpija, koju vodi Igor Bišćan, osvojila je u nedjelju šesti naslov slovenskog prvaka.

Zmajčeki su do titule došli remijem kod Domžala 1:1 u zadnjem kolu čime su se izjednačili s Mariborom na prvom mjestu s 80 bodova, ali su prvaci postali zbog boljeg međusobnog omjera. Olimpija je gubila u Domžalama, ali je golom iz penala u 81. minuti osvojila toliko željeni bod.

Ljubljančani su prije nešto manje od dva mjeseca imali sedam bodova prednosti, no serijom loših rezultata dopustili su Mariborčanima da ih uoči velikog derbija u Ljudskom vrtu prošlog vikenda prestignu s bodom viška. Bišćanova momčad morala je dobiti u Mariboru, ali je gubila 2:1 do 74. minute. 

Tada je sudac Damir Skomina dosudio čisti penal za Olimpiju koji je zabio Kronaveter, a u 90. minuti za veliko slavlje Bišćanove ekipe zabio je Vombergar.

Isti sudac vodio je i utakmicu protiv Domžala u kojoj je u 81. minuti dosudio penal nakon što je domaći igrač srušio Savića u kaznenom prostoru. Igrač Domžala je žestoko ramenom srušio Srbina, a Skomina je penal dosudio tek nakon nekoliko sekundi i nakon što mu je to dojavio peti sudac.

Mariborčanima način kako je Olimpija došla do naslova očito nije legao najbolje pa su joj na Twitteru čestitali fotografijom bijele točke.

Pročitajte više