Pogledajte najbolje trenutke posljednje utakmice Hrvatske na SP-u

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija jučer je pobijedila Bahrein 43:32 i tako osigurala deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska je većim dijelom prvog poluvremena u napadu bila onakva kakva je i trebala biti. Brzo i lako je zabijala pogotke, ali jednako tako ih je i primala. Obrana 5-1 nije funkcionirala te su hitri Bahreinci bez ikakvih problema pronalazili put do gola.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK

Izbornik Hrvoje Horvat taj je problem pokušao otkloniti prelaskom u obranu 6-0, ali je pritom mijenjao čak tri igrača obrana-napad pa su hrvatski napadi postali znatno sporiji. Na poluvremenu je Hrvatska imala prednost tek 17:16.

Hrvatska proigrala tek u drugom poluvremenu

Bolju igru hrvatski su rukometaši pokazali tek u drugom dijelu. Krenulo se u jurnjavu za poboljšavanje gol-razlike te je to prošlo poprilično uspješno jer je napad bio vrlo raspoložen. Obrana je bila nešto čvršća, ali je i u drugom dijelu primila 16 golova.

Igračem utakmice proglašen je Ivan Martinović, koji je zabio 11 pogodaka bez ijednog promašaja. Jednak broj golova postigao je i Filip Glavaš. Luka Cindrić u strijelce se upisao osam puta, a Marin Jelinić jedan manje. Dominik Kuzmanović imao je osam obrana. Bahrein je sa sedam golova predvodio Qasim Qambar.

Pročitajte više