Kvalifikacije za SP

Pogledajte neobični gol Messija. Htio je asistirati pa zabio za povijest

Foto: REUTERS/Agustin Marcarian/Guliver Images

U JUŽNOAMERIČKIM nogometnim kvalifikacijama za SP 2022. u nedjelju je prekinut stopostotni niz Brazila, a u derbiju kola u Buenos Airesu je Argentina svladala Urugvaj 3:0.

Argentina je povela neobičnim golom Lionela Messija u 38. minuti. On je, prebacivši braniče Urugvaja, uputio loptu u kazneni prostor prema svom napadaču Nicolasu Gonzalezu, koji ju je promašio, kao i istrčali vratar Fernando Muslera, i tako je lagano lopta ušla u mrežu. Messi je tim golom postao prvi Južnoamerikanac s 80 pogodaka za reprezentaciju.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MESSIJEV GOL

Šest minuta kasnije Rodrigo De Paul pogodio je za vodstvo Argentine 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Lautaro Martínez (62').

Brazil je do sada imao stopostotni niz, devet pobjeda u isto toliko susreta, a prekinut je u gostima u Kolumbiji u utakmici koja je završila 0:0. 

Brazil je na vrhu poretka s 28 bodova, a slijedi Argentina s 22, s tim da obje momčadi imaju utakmicu manje. Ekvador i Urugvaj imaju po 16 bodova, a petoplasirana Kolumbija 15.  Četiri reprezentacije idu direktno na SP, dok će peta u dodatne kvalifikacije.

Pročitajte više