Pogledajte pogrešku koja je Rijeku koštala 15 milijuna eura

Foto: Screenshot Dailymotion

NOGOMETAŠI Rijeke nisu se uspjeli plasirati u Ligu prvaka nakon što su u uzvratnom susretu završne runde kvalifikacija na Rujevici izgubili od Olympiacosa 0:1 i tako upisali i drugi poraz nakon 1:2 iz prve utakmice.

Rijeka je tijekom utakmice imala nekoliko lijepih prilika, a najbolje su promašili Gorgon u 22. minuti kada je glavom s pet metara pucao pored gola, te Matei koji je u 79. minuti izašao sam ispred vratara Olympiakosa i odlučio ga matirati lobom, ali je promašio cijeli gol.
 
Trenutak koji je promijenio tijek utakmice i koji je odlučio pobjednika dogodio se u 25. minuti utakmice. 

Pogreška Gorgona koštala je Rijeku 15 milijuna eura
 
Alexander Gorgon je na centru bio sam, otvaralo mu se puno toga, no nespretno si je gurnuo loptu u prejak for i izgubio ju je. Nakon što je ostao bez posjeda, nije napravio brzi prekršaj i pustio je da Grci krenu u polukontru na nepostavljenu obranu Rijeke. U matnu situaciju gurnut je Marko Marin kojem nije bilo teško matirati nemoćnog Slugu. Pogodak odluke i grešku Gorgona pogledajte OVDJE.
 
Bio je to pogodak koji je Rijeci izbio 15 milijuna eura, jer nakon što je Olympiakos poveo, ambicije igrača Matjaža Keka polako su splasnule, kao da ni oni sami nisu mogli vjerovati da mogu doći do senzacije i prolaska, pa smo do kraja utakmice gledali rutinsko odrađivanje posla prvaka Olympiakosa koji je na iskustvo zaključio priču i plasirao se u Ligu prvaka.
 
Nije to više ona Rijeka od lani
 
Šteta za Rijeku, došla je na korak do grupne faze najelitnijeg klupskog natjecanja, no realno, koliko je i bila blizu, momčad Matjaža Keka nije zaslužila proći daleko iskusnije i bogatije Grke. Rijeka od prije nekoliko mjeseci bi možda i imala šansu, no u svlačionici više nema trojice možda i ključnih igrača u pohodu na duplu krunu prošle sezone. Odlasci Andrijaševića, Bezjaka i Ristovskog, igrača oko kojih se gradila igra Rijeke, bili su preveliki hendikep i ova momčad, premda je dala sve od sebe, više nije mogla. Lani je Rijeka u svakom trenutku mogla promijeniti sustav igre ovisno o događanjima na travnjaku, sad na žalost to više nije slučaj.
 
Kek je poručio upravi da je ona na potezu jer ih čeka Europa, ali i Dinamo željan osvete
 
Kek je nakon utakmice priznao da s ovakvim sastavom Rijeka ne bi imala što tražiti u Ligi prvaka, vjerojatno bi poput Dinama u nekim prošlim sezonama bila vreća za napucavanje, a dvomeč s Olympiakosom je to i pokazao. Kek je poslao jasnu poruku upravi kluba, prijelazni rok još traje, a na redu je njihov potez jer ova momčad vapi za pokojim kvalitetnim pojačanjem. Kako u HNL-u, tako i u jakoj Europskoj ligi. Jer Riječane će tamo čekati ozbiljni europski protivnici, a u domaćem prvenstvu Dinamo želi osvetu za prošlosezonsku blamažu.
 
Nakon što je ispala iz Liga prvaka, Rijeka će natjecanje nastaviti u jednoj od skupina Europske lige. Plasman u najmasovniji europski kup Rijeci će donijeti 5,6 milijuna eura, dok bi plasmanom u Ligu prvaka zaradila najmanje 14,7 milijuna eura.
 
Hrvatski prvak je za ispadanje u play-offu Lige prvaka dobio tri milijuna eura te još 2,6 milijuna eura za plasman u skupinu EL.
 
Pobjeda u skupini EL donosi dodatnih 360,000 eura, dok je bod je vrijedan 120.000 eura. U slučaju osvajanja prvog mjesta u skupini, Rijeka bi zaradila još 600.000 eura, a drugo mjesto donosi 300.000 eura.
 
Ždrijeb skupina Europske lige održat će se u petak u Monacu u 13.00 sati.

 

Pročitajte više