HNL

Pogledajte situacije o kojima bruji HNL. Jesu li Hajduk i Gorica oštećeni za penale?

Screenshot: HNTV

DVA nedosuđena penala glavna su tema 10. kola HNL-a. Gorica i Hajduk ogorčeni su na suce Marija Zebeca i Ivana Bebeka jer ih nisu dosudili.

U posljednjem napadu najluđe utakmice sezone Gorica je pri vodstvu Rijeke (4:3) krenula po izjednačenje sa sirenom i činilo se da će priliku za to dobiti iz penala.

U kaznenom prostoru Rijeke loptu je dobio Goričin igrač Dvorneković, a njega je po nozi udario suparnički branič Smolčić. Sudac Zebec je pokazao da se igra nastavi. S njim se nije složio VAR sudac Fran Jović, koji ga je pozvao da pogleda situaciju.

Zebec je to napravio, ali je ostao pri svojoj odluci iako je očito da je Smolčić udario Dvornekovića u predjelu lista. Gorica je tako ostala bez penala, a Rijeka je dramatično pobijedila. 

 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NEDOSUĐENI PENAL ZA GORICU

Hajduk je golom devet minuta prije kraja pobijedio Lokomotivu (1:0), ali u devetoj minuti utakmice na Poljudu domaćin i njegovi navijači poludjeli su na suca Bebeka.

Livaja, koji je na kraju postigao pobjednički gol, primio je loptu u kaznenom prostoru i krenuo prema golu, ali mu se na putu ispriječio De Haas. I ovdje je branič zaustavio suparničkog igrača, prvo rukama, a onda i nogom.

Livaja je pao i odmah se zatim digao, bijesno prosvjedujući kada je vidio da je Bebek dosudio samo žuti karton za njega zbog prigovora. Mišljenje glavnog suca dijelio je i VAR sudac Tihomir Pejin, koji nije pozvao Bebeka da pogleda spornu situaciju. 

 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NEDOSUĐENI PENAL ZA HAJDUK

Pročitajte više