SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Pogledajte završnicu najluđe utakmice u povijesti svjetskih rukometnih prvenstava

Foto: EPA

MNOGI su utakmicu Danske i Egipta na Svjetskom rukometnom prvenstvu proglasili najluđom u povijesti ovog natjecanja.

Danska je u polufinale preko domaćina Svjetskog prvenstva prošla tek nakon izvođenja sedmeraca. U obje runde produžetaka viđene su prave drame i nevjerojatne situacije. 

Danci su sve do posljednje minute prve runde produžetaka imali dva gola razlike, a onda je Mikkel Hansen napravio nevjerojatnu glupost i pomogao Egiptu da se još jednom vrati. Prvo je Wisam Nawar smanjio na 34:33, nakon čega je Danska imala napad za pobjedu. Do kraja je ostalo svega nekoliko sekundi kad su hrvatski suci označili pasivan napad. Lopta se našla u rukama Hansena, koji je loptu trebao samo ostaviti na parketu i vrijeme bi isteklo. Najbolji igrač Danske je napravio neobjašnjivu glupost i bacio je loptu u aut. Po pravilima, bio je to prekršaj za crveni karton i sedmerac za Egipat. Hansen je tako isključen, a siguran izvođač sedmerca bio je Mohammad Sanad, koji je pogodio za novu rundu produžetaka.

U drugoj rundi produžetaka momčadi su postigle samo po jedan gol, a Egipat je vodio sve do posljednjih trenutaka utakmice, kada je nastala nova drama. Danci su dobili udarac s devet metara, Egipat je bio jednom nogom u polufinalu, a Danska je trebala čudo. I dobila ga je glupošću suparničkog igrača. Ibrahim El-Masry nije se želio odmaknuti na propisana tri metra udaljenosti i spasio je Dansku. Hrvatski suci su dali crveni karton Egipćaninu zbog opstrukcije igre, a Landin Jacobsen je u posljednjoj sekundi pogodio iz sedmerca za 35:35 te doveo Dansku do ruleta sedmeraca, u kojem je briljirao njezin vratar. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETKE NAJLUĐE UTAKMICE SVJETSKOG PRVENSTVA

Pročitajte više