POI: MATIĆ PETI, IVEKOVIĆ ŠESTA, POBJEDA STOLNOTENISAČA

Hrvatski atletičar Miroslav Matić osvojio je peto mjesto u bacanju diska u kategoriji F32/51 na Paraolimpijskim igrama u Ateni.

Tridesetsedmogodišnji Riječanin koji boluje od tetraplegije je bacio disk na 8.26 metara, što je njegov najbolji rezultat ove sezone, ali i 63 centimetra slabiji od osobnog rekorda.

Zlatnu medalju osvojio je Čeh Beles s rezultatom 9.77 metara.

Marija Iveković je ovojila drugo mjesto u B finalu utrke na 100 metara u kategoriji slabovidnih (T12) osvojivši tako ukupno šesto mjesto. Marija je istrčala rezultat 13.38, premda je u polufinalu trčala 13.27. Zlatnu medalju osvojila je Francuskinja Assia El Hannouni s novim svjetskim rekordom - 12.32.

Nakon poraza od Nizozemske hrvatski stolnotenisači su u dvoboju 2. kola B skupine kategorije 9 momčadskog dijela natjecanja pobijedili Iran 3:1 i u subotu će se protiv Kineskoj Tajpeha boriti za plasman u polufinale. Dragan Rakić je pobijedio Benhama Rahbaria 3:0, a Abbasa Alimardania 3:1, dok su par Rakić - Emil Gubica porazili Rahbaria i Alimardania 3:2. Jedini bod Irancima osvojio je Alimardani pobjedom protiv Gubice 3:0.

(Hina) xdl yrš

Pročitajte više