Pokrajac o povratku u UFC i nastupu u Zagrebu

Screenshot (Youtube)

ODMAH po potpisivanju ugovora s UFC-om, bilo je jasno kako će Igor Pokrajac nastupiti na njihovoj priredbi koja će se održati 10. travnja u Zagrebu. Jedini misterij u toj cijeloj priči bio je “The Dukeov” protivnik, a prema najnovijim informacijama iz UFC-a smo dobili i odgovor na to pitanje. Igor će u svom povratku u okotogon za protivnika imati Poljaka Jana Blachowicza.
 
Novi povratak u najjaču svjetsku MMA organizaciju donio je Pokrajcu priliku da, nakon FFC-a 20, u samo pola godine po drugi put nastupi pred svojom publikom. On je svjestan prilike koja mu se ukazala i uloge koju će odigrati na ovoj priredbi te ga u ovom slučaju ne zanima ništa drugo osim pobjede, po mogućnosti dominantne, u kojoj će uživati svaki posjetitelj zagrebačke Arene.
 
Takve najave ne znače da Igor podcjenjuje svog protivnika. Štoviše, njemu je prilično jasno kakva opasnost leži u poljskom borcu. Mnogi od vas možda nisu ni znali da se Igor s Blachowiczem trebao susresti još 2009. godine u Ljubljani, no tada je Poljak zbog ozljede morao otkazati svoj nastup. Ipak, sudbina ih je u konačnici spojila na pozornici puno većoj od one ljubljanske.
 
Hrvatski borac svjestan je činjenice da su i on i Blachowicz značajno napredovali u odnosu na 2009. godinu te je njihov okršaj najavio u intervjuu za Fight Site.
 
Jeste li zadovoljni protivnikom kojeg Vam je UFC dodijelio?
 
“Nekoliko je boraca bilo u kombinacijama za ovu borbu i Blachowicz je bio među njima. Mogu slobodno reći kako je on i bio jedna od mojih želja iz razloga što smo se već prije trebali boriti.”
 
Susret koji ste spomenuli trebao se odviti 2009. godine, koji je bio razlog otkazivanja te borbe?
 
“Trebali smo se boriti na jedom WFC-ovom turniru. Organizatori su već najavili borbu, izradili plakate te promovirali priredbu preko nas dvojice koji smo trebali biti glavna borba večeri. Nažalost, bilo je to davno i ne sjećam se detalja, ali je u pitanju bila ozljeda zbog koje je Blachowicz morao odustati. Sada ćemo se napokon susresti i odraditi taj meč.”
 
Sjećate li se priprema za taj meč i koliko se ove danas razlikuju od tih?
 
“Puno se razlikuju. Tada nisam imao trenera koji je bio specijaliziran isključivo za hrvanje te sam se više oslanjao na znanje koje sam od prije posjedovao. Danas odrađujem sjajne treninge u American Top Teamu i sa svojim sam trenerima već pripremio odgovor na sve što bi me moglo dočekati u borbi s Blachowiczem. Bit ću maksimalno spreman za tu borbu.”
 
Blachowicz je prije nešto manje od tri godine svladao Gorana Reljića. Jeste li možda pričali s njim i izvukli neke dodatne informacije o poljskom borcu?
 
“Tada sam čak bio Reljiću u kutu te sam iz blizine svjedočio tom dvoboju tako da nije bilo potrebe za tim. Ja sam pogledao sve Blachowiczeve borbe, dobro sam ga proučio, on trenira u vrlo jakom timu, a ja točno znam što trebam napraviti u našem susretu.”
 
Koliko ste obojica napredovali od te 2009. godine?
 
“Definitivno smo obojica napredovali, to je normalni tijek događaja kada toliko trenirate i u međuvremenu odradite veliki broj mečeva. Ipak, mislim kako sam ja odradio više mečeva na visokom nivou te sam se susretao s većim brojem ozbiljnijih protivnika.”
 
Jeste li razočarani što za protivnika niste dobili nekoga tko bi mogao imati problema s “jet lagom”?
 
“Pa iskreno, više sam priželjkivao protivnika koji bi mogao imati problema s ‘jet lagom’ i ja sam tijekom karijere često imao taj hendikep kada sam išao u goste drugim borcima te sam na vlastitoj koži osjetio koliku to ulogu zna odigrati. Ipak, zadovoljan sam i s Blachowiczem koji je bivši KSW-ov prvak te jedan od najboljih europskih boraca.”
 
Blachowicz je u svom posljednjem nastupu poražen od Coreyja Andersona. U tom se meču ključnim pokazalo hrvanje kojim je Amerikanac došao do uvjerljive pobjede. Mislite li ponoviti njegov recept?
 
“Pogledao sam sva tri Blachowiczeva nastupa u UFC-u, čak sam i uživo gledao njegov meč protiv Ilira Latifija, znam kako se kreće i kako radi. Osim slabosti iz posljednjeg meča, on je pokazao i dosta njih u dvoboju s Jimijem Manuwom. Svi borci pa tako i on rade na hrvanju, ali se Anderson pokazao boljim te mu je nametnuo svoj stil i ritam. Moja taktika je jasna i ona nije nikakva tajna, ja uvijek tražim borbu i idem prema naprijed, a to možete očekivati i u Zagrebu.”
 
Vi ste tek potpisali novi ugovor, dok je Poljak na nizu od dva poraza. Je li ovaj meč biti ili ne biti za Blachowicza?
 
“O tome ne razmišljam, imao sam i ja veći niz poraza pa mi je UFC dao novu priliku. Njegovi nastupi su njegova briga.”
 
Što bi ste istaknuli kao najjače oružje poljskog borca, a gdje leže vaše najveće prednosti?
 
“Iako je riječ o dobro potkovanom borcu, možda bi mu stojka u ovim trenucima bila najjača strana. On je borac koji često mijenja gard i na to treba pripaziti. Osim što smatram da sam bolji u svim segmentima borbe, kao još jednu svoju prednost bih istaknuo iskustvo.”
 
Igor nam je za kraj poručio kako jedva čeka nastup pred domaćom publikom koju je i ovom prilikom pozvao da napuni zagrebačku Arenu te svjedoči njegovoj novoj pobjedi. Ovim putem je i pohvalio svog novog / starog poslodavca za kojeg smatra da radi odličan posao s USADA-om koja bi trebala očistiti ovaj sport od osoba koje mu ne pripadaju.
 

Pročitajte više