Video - Pokrajac otputovao na meč protiv Soszynskog: "Spreman sam i nabrijan"

IGOR POKRAJAC je otputovao u Toronto gdje će iduće nedjelje šesti puta u karijeri ući u UFC-ov oktogon protiv vrlo opasnog domaćeg borca Krysztofa Soszynskog. Zagrebački borac je u utorak ujutro odletio iz Zračne luke Pleso zajedno sa svojim Croatian Top Teamom.

Uz “The Dukea”, putuju njegov boksački trener i glavni stručnjak CTT-a, Goran Babić “Hambi”, te mladi hrvatski  MMA borac, Luka Jelčić. Oni će mu biti u kutu tijekom dvoboja protiv “Poljskog eksperimenta”.

Pokrajac je uoči leta bio vrlo dobro raspoložen i kaže kako jedva čeka ulazak u kavez.

“Spreman sam i nabrijan. Sve što smo zamislili u pripremama smo i odradili. Sada je ostalo još samo to napraviti i u kavezu”, rekao je Poki za Fight Site i obećao da će se javiti kroz sljedećih nekoliko dana kako bi nam dao najsvježije informacije.

Jednako optimističan je i trener Babić.

“Stvarno sam uvjeren u Igorovu pobjedu. Ukoliko ostanu na nogama, siguran sam da će ga Pokrajac ispogađati i pobijediti”, smatra Babić.

Dvoboj Pokrajca i Soszynskog uživo će se prenositi na Fight Channel kanalu (MaxTV, kanal 25) u noći sa subote na nedjelju 11. prosinca. Na UFC 140 Jon Jones će u borbi večeri braniti svoj pojas prvaka protiv Lyota Machide, a nastupaju i Big Nog protiv Mira, te Mali Nogueira protiv Tita Ortiza.

Jon Jones uoči borbe s Machidom: Možda sam umišljen, ali neću izgubiti

Jon Jones je uvjeren u svoju pobjedu protiv Lyota Machide i ostanak na tronu poluteške divizije UFC-a i nakon narednog vikenda i priredbe u Torontu. U razgovoru s Arielom Helwanijem, Jones je ustvrdio da nikada nije bio bolji borac nego što je sada.

“Treniram četiri puta dnevno, a ostatak dana se odmaram. Nije kao u američkom nogometu kada jednom godišnje imaš Super Bowl. Meni je ovo već treći Super Bowl ove godine i nije lako zadržati isti fokus i istu energiju. No, ja sam uspio u tome i planiram nastaviti u istom ritmu”, izjavio je Jones i objasnio zašto ga mnogi smatraju arogantnim…

“Ja uvijek drugima želim samo dobro, no nekada ispadne da sam arogantan. Ne mogu kontrolirati način na koji me ljudi doživljavaju. Ja sam onakav, kakav jesam. Kada nešto mislim, to i kažem. Ne želim u sebi ništa zatomljavati. Svjestan sam da te svi ne mogu voljeti.”

“Bones” je uvjeren da će vladati svojom divizijom još dugo vremena…

“Promijenio sam se kao borac i zaista mislim da sam trenutačno najbolji borac. Neću izgubiti od Lyota, neću izgubiti od Rashada, Hendersona ili bilo koga drugoga. Da, možda sam malo umišljen, no ja smatram da je to bitno. Još bitnije od toga je da sam ostao isti prema svojoj obitelji i prijateljima. Svatko tko me ikada upoznao zna da sam ga tretirao s najvećim mogućim poštovanjem. No, da, Jon Jones je čovjek koji će te prebiti.”

Upitan o borbi svog velikog suparnika Rashada Evansa i Phila Davisa, Jones odgovara:

“To je zanimljiva borba. Mislim da će Rashad pobijediti jer je iskusniji. No, Davis također ima svoje šanse. Treba se opustiti kada su u pitanju udaračke tehnike. Neću previše pričati jer ne želim odavati kako pobijediti Rashada, no smatram da on nema bradu. Vjerujte mi, Rashad nema uopće bradu. Bit će to izjednačenija borba nego što itko misli”, zaključuje Jones.

Glavne borbe:

Jon Jones vs. Lyoto Machida
Frank Mir vs. Antonio Rodrigo Nogueira
Tito Ortiz vs. Antonio Rogerio Nogueira
Mark Hominick vs. Chan Sung Jung
Claude Patrick vs. Brian Ebersole

Uvodne borbe:

Igor Pokrajac vs. Krzystof Soszynski
Jared Hamman vs. Constantinos Philippou
Dennis Hallman vs. John Makdessi
Yves Jabouin vs. Walel Watson
Mark Bocek vs. Nik Lentz
Rich Attonito vs. Jake Hecht
John Cholish vs. Mitch Clarke

Pročitajte više