Pokrajac: Schaub je silno motiviran, ali očekujem Mirkovu pobjedu

U NOĆI sa subote na nedjelju Mirko Filipović borit će se protiv američkog teškaša Brendana Schauba na UFC-ovoj 128. priredbi po redu, koja će se održati u New Jerseyju.

Na službenom vaganju za sutrašnji turnir Mirko Filipović je stao na vagu koja je pokazala 104 kilograma, dok je njego protivnik, Brendan Schaub imao sedam kilograma više.

Kako je nedavno otkrio i sam Cro Cop, nikakvih problema s ozljedama nema i u boljoj formi nije bio još od Grand Prixa 2006. godine.

"Spreman je, čujem sa strane od ljudi koji su uz njega. Očekujem dobru borbu i Mirkovu pobjedu", najavio je Igor Pokrajac veliku večer svog kolege i nekadašnjeg suradnika, a o Schaubu je rekao:

"Tražit će priliku protiv Mirka, zna da se bori protiv jednog od najboljih boraca u posljednjih deset godina. Pobjeda bi Schauba lansirala među top 5 imena u UFC-u u teškoj kategoriji".

Schaub s druge strane najavljuje kako će svoj respekt prema Mirku pokazati udarcima. Najavio je kako ne misli čekati odluku sudaca nego borbu želi završiti nokautom.

"Upravo je motiv najveća snaga Schauba, jer on trenira ovaj sport kratko vrijeme. Gonzaga je jedino veliko ime koje je pobijedio, ali on je tada već nanizao mnogo poraza. Istina je da mu pobjeda ne donosi previše, ali ne mogu reći koliko je motiviran, jer nisam unutra, ne treniram s njim. Teško je reći hoće li Mirko uistinu završiti karijeru u slučaju poraza, ali ja vjerujem da će pobijediti u ovom meču. Schaub će ga sigurno napasti od početka, Mirku to neće odgovarati, ali gledat ćemo dobru borbu", predviđa Pokrajac koji je uspješno odradio svoju posljednju borbu prije dva tjedna u Louisvilleu protiv Todda Browna ostvarivši drugu pobjedu u UFC-u.

Pokrajac se osvrnuo i na buudće planove u UFC-u, a oni ipak ne uključuju borbu s Titom Ortizom.

"Kada sam se počeo baviti ovim sportom, Ortiz je bio na sceni. Uvijek sam se htio tući s njim, ali činjenica je da mi ta borba ne donosi puno jer on ima pet poraza zaredom. Sljedeća borba bit će u lipnju ili srpnju, a zanimaju me samo velika imena, što teži protivnici", kaže hrvatski MMA borac.

Na žalost svih fanova UFC-a u Hrvatskoj, televizijskog prijenosa neće biti niti na jednoj hrvatskoj televiziji. Tijek borbe u noći sa subote na nedjelju možete pratiti na Indexu.

Glavne borbe:


Mauricio "Shogun" Rua vs. Jon Jones
Urijah Faber vs. Eddie Wineland
Jim Miller vs. Kamal Shalorus
Dan Miller vs. Nate Marquardt
Mirko "Cro Cop" Filipovic vs. Brendan Schaub

Uvodne borbe:

Luiz Cane vs. Eliot Marshall
Edson Barboza vs. Anthony Njokuani
Ricardo Almeida vs. Mike Pyle
Kurt Pellegrino vs. Gleison Tibau
Joseph Benavidez vs. Ian Loveland
Erik Koch vs. Raphael Assuncao
Nick Catone vs. Costantinos Philippou

Pročitajte više