POLJSKA - SENEGAL OD 17 SATI Lewandowski u lovu na senegalske Lavove

Foto: Index

POSLJEDNJA utakmica prvog kola na rasporedu je u 17 sati. Stadion Spartaka iz Moskve, znan i kao Otkritje, ugostit će Senegal i Poljsku.

Šesnaest godina prošlo je od senegalske senzacije. Na otvaranju prvenstva u Koreji i Japanu, Senegalci su šokirali aktualne prvake Francuze i na kraju prošli skupinu te dogurali do četvrtfinala gdje su poraženi od Turske. Većina današnjih reprezentativaca maštala je kako će i oni jednom predstavljati svoju domovinu. Pod vodstvom današnjem izbornika, a tadašnjeg kapetana Aliou Cissea traže otvaranje identično onome iz Seoula.

Poljaci su prozujali kroz kvalifikacije predvođeni Lewandowskim koji je postigao 16 pogodaka u 10 susreta. Upravo se od poljskog kapetana očekuje bolja produkcija od one s Eura od prije dvije godine, gdje je samo jednom zatresao mrežu, pa ne treba napominjati kako će upravo Lewa biti najopasniji po gol Lavova.

Veliki plus za Poljsku je i povratak Kamila Glika, koji će biti spreman za susret i zadužen za držanje Keitea i Manea dalje od gola. Upravo je Sadio Mane najopasniji igrač Senegala, koji je dao znakovitu izjavu: "Prije 16 godina naši sunarodnjaci su imali svojih pet minuta slave. Sada je red na nas."

Potencijalne postave:

Poljska (4-2-3-1): Szczesny; Rybus, Pazdan, Bednarek, Piszczek; Krychowiak, Linetty; Grosicki, Zielinski, Blaszczykowski; Lewandowski

Senegal (4-2-3-1): N'Diaye; Gassama, Koulibaly, Sane, Sabaly; Kouyate, Gueye; Sarr, Mane, Niang, Sakho

 

Pročitajte više