Poljska "zvijer" najavljuje pobjedu usred Zagreba: Moram osvetiti naše rukometaše

Video: Dario Dalmacija /Index

NA PRVOM UFC-ovom spektaklu u Hrvatskoj, u zagrebačkoj Areni 10. travnja, Igor Pokrajac će na svom terenu prvi put izaći u oktogon nakon povratka u UFC. Protivnik mu je jedan od najboljih poljskih boraca Jan Blachowicz. 

 
32-godišnji Poljak odradio je tri borbe u UFC-u, izgubio je posljednje dvije, kao i onu na svom terenu u Krakowu protiv Jimija Manuwe, na eventu kojeg je predvodio Mirko Filipović protiv Gonzage. Blachowicz bi volio imati barem upola takvu podršku kao Cro Cop u Poljskoj.

"Očekujem punu Arenu, vjerujem da će navijači biti vrlo glasni, naravno očekujem pobjedu i bonus", rekao je Blachowicz za Index.

Ne sumnja da može svladati Pokrajca: "Dugo ga znam, u sportu je dulje nego ja. Borio se protiv dva moja prijatelja, Lukasza Jurkowskog i Mameda Khalidova i znam sve o njemu, znam mu prednosti i slabe točke. Bit ću sto posto pripremljen za njega".

UFC je prošle godine bio u Poljskoj gdje je Cro Cop imao veliku podršku u pobjedi protiv Gabriela Gonzage. Iz Poljske i europskih zemalja dolaze brojni UFC-ovi borci, dolazak UFC-a na europsko tržište je velika stvar, smatra Blachowicz.

"Dobro je to jer ne moramo putovati sve do SAD-a, nema jet-laga, sve je blizu i zato je bolje. A to sve pokazuje i da europski MMA cijelo vrijeme napreduje".

Obzirom na tek završeno rukometno Europsko prvenstvo i senzacionalnu pobjedu Hrvatske nad Poljacima, morali smo otvoriti i tu, za Jana bolnu temu.

"Zašto me podsjećate na to? Jedva sam zaboravio što su vaši rukometaši napravili našoj momčadi. Moram ih osvetiti", rekao je Jan ali uz smijeh dodao: "Šalim se, naravno. Ovo je sport".

 

Pročitajte više