Poljudski derbi 31. svibnja u 16.30

UTAKMICAMA 22. kola završen je drugi dio HNL-a. Hajduk je remizirao u Vinkovcima, Dinamo je školski odradio Šibenik, no to Modrima nije bilo dovoljno za preuzimanje čelne pozicije pa će Splićani u završni dio prvenstva krenuti kao vodeća momčad.

Nebrojeno mnogo novinarskih kartica ispisano je o tome koliko je važno Hajduku ili Dinamu dohvatiti prvo mjesto uoči treće faze prvenstva jer to osigurava domaćinstvo u toliko prizivanom derbiju u posljednjem kolu, no ovdje ćemo podrobnije secirati završni dio prvenstva.

Dakle, ovisno o plasmanu nakon 22 kola, svaki naš prvoligaš je dobio natjecateljski broj i na temelju toga su određeni parovi u posljednjih 11 kola. Momčadi plasirane od prve do šeste pozicije dobivaju brojeve od jedan do šest, Hajduk ima broj jedan, Dinamo broj dva, a Varteks je dobio broj šest.

Momčadi plasirane od 7. do 12. pozicije dobivaju brojeve na sljedeći način: sedmoplasirani Zagreb ima broj 12, osmi Osijek je dobio natjecateljski broj 11, dok posljednjeplasirani Zadar ima broj sedam.

Na dnu tablice tri momčadi sada su samo na bod razlike, a unatoč još jednom domaćem posrtanju, Inter-Zaprešić je sačuvao željenu 10. poziciju koja mu donosi papirnato bolji raspored u utakmicama s izravnim suparnicima u borbi za ostanak u ligi.

Dinamu lakši raspored

Ovakav poredak nakon 22 kola za naša dva najbolja kluba donio je sljedeći raspored: Hajduk na Poljudu dočekuje Zagreb, Cibaliju, Croatiju, Varteks, Šibenik, dok gostuje kod Osijeka, Intera, Zadra, Rijeke i Slavena. Dinamo, pak, dočekuje Osijek, Inter, Zadar, Rijeku, Slaven i Zagreb, a ide na noge Cibaliji, Croatiji, Varteksu i Šibeniku. Dinamo pri tom "daje" protivnike Hajduku, odnosno nakon što Modri odigraju svoju utakmicu, Bijeli u sljedećem kolu igraju s tim protivnikom. Bitno je za naglasiti da Dinamo ima dosta lakši raspored, dok Hajdukovce u gostima čekaju teži izazovi.

I onda, u posljednjem kolu poslastica koja će vjerojatno odlučiti prvaka - Hajduk protiv Dinama na Poljudu 31. svibnja u 16.30 sati.

23. kolo: Hajduk - Zagreb,  Dinamo - Osijek
24. kolo: Osijek - Hajduk,  Cibalia - Dinamo
25. kolo: Hajduk - Cibalia, Dinamo - Inter
26. kolo: Inter - Hajduk,   Croatia - Dinamo
27. kolo: Hajduk - Croatia, Dinamo - Zadar
28. kolo: Zadar - Hajduk,   Varteks - Dinamo
29. kolo: Hajduk - Varteks, Dinamo - Rijeka
30. kolo: Rijeka - Hajduk,  Šibenik - Dinamo
31. kolo: Hajduk - Šibenik, Dinamo - Slaven
32. kolo: Slaven - Hajduk,  Dinamo - Zagreb
33. kolo: Hajduk - Dinamo

M.Pa.
Foto: Vladimir Dugandžić (Cropix), Index

Pročitajte više