HRVATSKA REPREZENTACIJA

Pongračić nakon debija za Hrvatsku: Ovo je za mene velik dan, dugo sam čekao priliku

Foto: screenshot

UTAKMICA protiv Turske donijela je Marinu Pongračiću debi za hrvatsku reprezentaciju. 

Nakon što je više od dva mjeseca propustio zbog mononukleoze, 23-godišnji stoper proteklog je vikenda ušao u igru u posljednjoj minuti pobjede njegova Wolfsburga nad Hoffenheimom, a jučer je u Istanbulu krenuo od početka i proveo sat vremena u igri prije nego što ga je zamijenio Duje Ćaleta-Car.

"Jako sretan i zadovoljan što sam odigrao 60 minuta nakon dugo vremena, pogotovo u reprezentaciji, što mi je velika čast. Dugo sam čekao ovu priliku i zahvalan sam svima. To je san koji se ispunio, čekao sam taj dan, uvijek sam gledao i pratio reprezentaciju, bio i velik navijač na Svjetskom prvenstvu. Učim od starijih i boljih igrača", iznio je skromni 23-godišnjak prve dojmove s debija.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PONGRAČIĆEVE IZJAVE

Prokomentirao je i samu utakmicu.

"Dobro smo stajali na terenu, u prvom poluvremenu smo primili dva gola iz individualnih situacija i to su bile jedine šanse koje su imali. Na kraju to izgleda loše, ali mislim da smo dobro stajali na terenu i kontrolirali utakmicu. Naravno da bismo voljeli da izostavimo te greške."

Kaže da ni na poluvremenu ni nakon izlaska od izbornika Dalića nije dobio konkretnu reakciju na svoj nastup.

"Meni nije ništa rekao, samo ekipi da moramo biti agresivniji i odlučniji u duelima. U drugom poluvremenu smo dobro igrali, dobro počeli i zabili dva gola. Zanimljiva utakmica, meni je ovo velik dan", završio je Pongračić.
 

Pročitajte više