Posljednja faza priprema prije SP-a: Červar otpisao četvoricu reprezentativaca

Foto: Pixsell

HRVATSKA rukometna reprezentacija, uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine, okončala je drugi pripremni ciklus u Poreču.

Reprezentaciju su napustili vanjski igrači Josip Vekić i Ivan Sršen (PPD Zagreb), desno krilo Ivan Vida (Nexe) i kružni napadač Kristijan Bećiri (Celje).

„Odradili smo planirano. Moram pohvaliti igrače i cijeli moj stožer. Kao i uvijek, kad se odlučuje o putnicima za veliko natjecanje, mjesta nema dovoljno za sve. Morali smo se zahvaliti četvorici reprezentativaca. Vratit će se u svoje klubove i čekat će eventualni naknadni poziv jer su svi i dalje kandidati za svjetsku smotru", pojasnio je izbornik Lino Červar.

U posljednjoj pripremnoj fazi, zakazanoj za 1. do 8. siječnja u Poreču, sudjelovat će 20 kandidata koji će se boriti za 16 mjesta. Pripremama će se priključiti Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Domagoj Duvnjak (Kiel), Željko Musa (Magdeburg) te Ivan Slišković i Krešimir Kozina (Göppingen).

U sklopu posljednjeg pripremnog razdoblja, u okviru HEP Croatia Cupa u Poreču, na rasporedu su i dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore (4. siječnja) i Italije (5. siječnja).

Pročitajte više