Povratak krvnika: Taylor među rezervama protiv Spursa

MARTIN TAYLOR istrčat će na teren među rezervama Birminghama u susretu protiv Tottenhama na Solihull Moorsu, prvi puta nakon što je brutalno polomio nogu Eduardu da Silvi.

Taylor je odradio suspenziju od tri utakmice, oko koje su se unutar nogometnih foruma vodile žestoke polemike. Kraj utakmice Birminghama i Newcastlea, koju je Taylor propustio, službeno je označio odsluženje kazne srednjeg braniča ekipe Alexa McLeisha.

Menadžer Birminghama poslao je Taylora među rezerve kako bi se razigrao i vratio u ritam koji je imao prije pogibeljnog starta na St. Andrewsu.

"Martin mora početi igrati. Da, igrat će među našim rezervama protiv Tottenhama." - potvrdio je McLeish.

Na Otoku ne prestaje rasprava o Taylorovom startu, kojim je Eduarda oprostio od terena najmanje na godinu dana. Javio se i Duduov suigrač iz Arsenala Cesc Fabregas, s tvrdnjama kako je krajnje nepošteno kazniti Taylora sa samo tri utakmice neigranja. Uporan je i predsjednik Fife Joseph Blatter, koji zahtijeva da se pogibeljni startovi pred zakonom izjednače s kriminalnim djelom napada.  No, sudeći po reakciji Europske Unije, Fifa će problem pogibeljnih startova ipak rješavati u vlastitom dvorištu.

Taylor, u međuvremenu, ne odustaje od priče da start na Eduardu nije bio namjeran. On tvrdi da nije pravovremeno uklizao te da se radi o pukoj nesreći. "Nesretni" će branič biti na dispoziciji treneru McLeishu za subotnji ogled protiv Readinga. No, to automatski ne znači i da će ga trener odmah gurnuti u vatru.

"Radhi Jaidi je velik koliko i Martin Taylor, tu nismo puno izgubili. Hoće li Taylor igrati u subotu? To ovisi samo o momcima koji su trenutno "in". Na njima je hoće li uspjeti zadržati Taylora na klupi." - poručio je McLeish.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više