RUKOMET

PPD Zagreb zabio šest sekundi prije kraja i izborio završnicu SEHA lige

Foto: Igor Soban/PIXSELL

RUKOMETAŠI PPD Zagreba izborili su plasman na završni turnir regionalne SEHA lige, koji će se igrati u Zadru od 2. do 4. rujna. U četvrtfinalu u Novom Sadu pobijedili su Vojvodinu 24:23 (16:12). Pobjednički pogodak postigao je Zvonimir Srna šest sekundi prije isteka vremena, a potom je još i Luka Lovre Klarica uspio blokirati pokušaj domaćih da sa sredine igrališta pogode prazan gol za izjednačenje.

Hrvatski prvak kontrolirao je rezultat gotovo cijeli susret. Sredinom prvog poluvremena poveo je 9:5 te držao četiri do pet pogodaka prednosti do odlaska na odmor. No lošim ulaskom u nastavak Zagreb je dopustio Vojvodini povratak u susret pa je 15 minuta prije kraja došlo do izjednačenja 19:19. Imali su domaći i napad za vodstvo, ali zagrebački su rukometaši pogocima Čupića i Dibirova iz protunapada poveli 21:19.

Pet minuta prije kraja Zagreb je imao 23:20 i činilo se da ima utakmicu pod kontrolom, ali Vojvodina se još jednom vratila u susret i golom Milenkovića izjednačila na 23:23 16 sekundi prije isteka vremena. Tada je trener Zagreba Ivica Obrvan pozvao minutu odmora i pripremio pobjedničku akciju.

Čupić zabio šest golova

Ivan Čupić sa šest i Zvonimir Srna s pet golova bili su najefikasniji u sastavu PPD Zagreba, dok su Miloš Grozdanić i Baris Puhovski postigli po četiri pogotka za Vojvodinu. PPD Zagreb će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Vardara i Nexea, koji se igra 23. kolovoza. Plasman na završni turnir ranije je osigurao Veszprem, koji će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Pelistera i Meškova.

Pročitajte više