Predsjednik Francuskog nogometnog saveza zbog sramote u JAR-u podnio ostavku

PREDSJEDNIK Francuskog nogometnog saveza (FFF) Jean-Pierre Escalettes najavio je u ponedjeljak ostavku nakon kraha reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Escalettes je u svome priopćenju objavio kako će ostavku i službeno podnijeti u petak na sjednici Izvršnog odbora FFF-a.

"Nakon što sam se tijekom vikenda konzultirao s ljudima koji su me izabrali, osobljem saveza i svojom obitelji, shvatio sam da sam dužan maknuti se s funkcije predsjednika FFF-a. Prihvaćam svoj dio odgovornosti za neuspjeh na SP-u, a odluku sam prije svega donio zbog želje da olakšam daljni rad institucije kojoj sam strastveno služio desetljećima. Ostavku ću podnijeti 2. srpnja, ali ću ostati dostupan za sve analize fijaska na SP-u", stoji, između ostaloga, u Escalettesovom priopćenju.

Francuska je, podsjetimo, završila nastup na SP-u sa samo jednim osvojenim bodom u skupini A. Boravak "tricolora" u Južnoj Africi obilježili su i sukobi unutar momčadi, a Nicolas Anelka je potjeran iz reprezentacije nakon vrijeđanja izbornika Raymonda Domenecha.

Događaji u JAR-u izazvali su uzbunu u Francuskoj, a čak je i predsjednik države Nicolas Sarkozy naredio istragu i pozvao Escalattesa da podnese ostavku, što se u konačnici i dogodilo.

Pročitajte više