Predsjednik Mesić odlikovao osvajače medalja iz Atene i Dražena Petrovića

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić dodijelio je odlikovanja obitelji pokojnog Dražena Petrovića i osvajačima medalja na Olimpijskim igrama u Ateni 2004.

Za postignute vrhunske sportske rezultate i promicanje međunarodnog ugleda hrvatskog sporta u svijetu Predsjednik Republike posmrtno je odlikovao Redom knezom Branimira s ogrlicom Dražena Petrovića, a odlikovanje je primila majka Biserka Petrović.

Za postignut izniman uspjeh i osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, čime su doprinijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovan je Duje Draganja, a Redom hrvatskog pletera odlikovani su Igor Čulin, Nikša Skelin i Siniša Skelin.

Za postignut izniman uspjeh i osvajanje brončane medalje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, čime su doprinijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su Mario Ančić, Boško Čavka, Ivan Ljubičić, Nikolaj Pešalov i Nikola Pilić.

Za postignut izniman uspjeh i osvajanje brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Ateni 2004., čime su doprinijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su Mihovil Španja i Jelena Vuković.

Predsjednik Mesić naglasio je kako su njihovi sportski uspjesi rezultat svakodnevnih ulaganja, odricanja i rada, u čemu su im pomogli i njihove obitelji i treneri. Naglasio je također kako su svojim medaljama pridonijeli i uspjehu Hrvatske te je istaknuo potrebu većeg ulaganja i financiranja sporta. Predajući odlikovanje majci Dražena Petrovića, predsjednik Mesić je naglasio kako je Dražen bio veliki talent i jedan od najvećih sportaša kojeg je Hrvatska imala. Svim odlikovanima i njihovim obiteljima zaželio još puno sportskih i osobnih uspjeha jer svojim radom pridonose ugledu Hrvatske, a mladim generacijama pokazuju put.

U ime odlikovanih sportaša nazočnima se obratio Duje Draganja koji je zahvalio predsjedniku Mesiću što je prepoznao i nagradio njihov dugogodišnji rad, odricanje i ljubav prema sportu što je potrebno za ovakve vrhunske rezultate.

"Nedavno sam saznao da ima još 18 vrsta odlikovanja i zato se nadam Predsjedniče da ćemo se opet vidjeti", rekao je na kraju Duje Draganja.

Pročitajte više