Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije i Crne Gore traži da se ne kazni Hrvatska

PREDSJEDNIK Vaterpolo saveza Srbije i Crne Gore, Aleksandar Šoštar zatražio je od predsjednika LEN-a Bartola Konzola da se zbog divljačkog ponašanja hrvatskih navijača na finalu EP-a ne kažnjava Vaterpolo savez Hrvatske.

Pismo Šoštara predsjedniku LEN-a objavljujemo zahvaljujući vodećem srpskom sportskom web siteu, Sportskoj Centrali

"PVS-SCG je mišljenja da su se hrvatski navijači ponašali u suprotnosti s tradicijom sporta i da zaslužuju svaku osudu, iako za njihovo ponašanje krivicu djelomično snosi i organizator. U svakom slučaju nadamo se da se tako nešto nikada neće ponoviti.

U isto vrijeme osjećamo potrebu naglasiti da su se reprezentativci Hrvatske, kao i predstavnici Vaterpolo saveza Hrvatske, prema našim igračima ponašali više nego profesionalno i uljudno. Ako se uzme u obzir samo ponašanje vaterpolista obje ekipe u finalnoj utakmici, moglo bi se reći da je to bio duel u pravom sportskom duhu, za što podjednake zasluge snose oba tima.

Imajući to na umu, naše je mišljenje da profesionalni sportaši ne bi trebali snositi posljedice zbog vandalskog ponašanja navijača, koje predstavnici hrvatskog tima u tom trenutku ni na koji način nisu mogli spriječiti.

Zbog toga PVS-SCG, kao član europske i svjetske vaterpolo porodice, smatra da hrvatski vaterpolisti i Vaterpolo savez Hrvatske ne trebaju snositi odgovornost zbog neodgovarajućeg ponašanja njihovih navijača.

Naša želja je da se sa svojim sportskim rivalima sretnemo ponovo na predstojećim natjecanjima, a uzimajući u obzir činjenicu da se hrvatski vaterpolo nalazi na najvećem profesionalnom nivou, kažnjavanjem reprezentacije te zemlje ljubitelji vaterpola širom svijeta samo bi bili na gubitku" - navodi se u pismu Šoštara upućenom Konzolu.


 

Pročitajte više