koronavirus i sport

Premierligašu prijeti kolaps ako se sezona ne nastavi: "To je činjenica"

Foto: Guliver Image/Getty Images

SMRTONOSNI virus u svijetu je do sada ubio više od 60 tisuća ljudi, a paralizirao je sva sportska natjecanja. Nitko nema pojma kad će se i hoće li se nogometna sezona nastaviti.

Jučer je vodstvo Premiershipa odlučilo da se u Engleskoj nogomet neće igrati sve dok se ne stvore uvjeti za to.

Početni plan je bio da se Premiership nastavi 30. travnja, no kako je pandemija korone počela sve više ubijati ljude na Otoku, jasno je bilo da ta ideja nije bila izvediva.

"Jasno je da se Premiership neće nastaviti početkom svibnja kao što je planirano, a kako ne znamo kada bi se mogla nastaviti, odlučili smo ga odgoditi na neodređeno. Povratak će se dogoditi kada sve bude sigurno i u dogovoru s čelnicima klubova i lige. Nadamo se da ćemo moći odigrati utakmice i sačuvati integritet natjecanja", dodali su iz vrha lige.

Klubovi su u ogromnim problemima. Čak i oni najbogatiji bili su prisiljeni na drastične rezove, otpuštanja i radikalna smanjenja plaća, a nekima prijeti totalni kolaps i nestajanje.

Jedan od takvih je i Burnley, nekad slavni klub, dvostruki prvak Engleske, a danas desetoplasirana momčad Premiershipa. Klub je objavio da će, u slučaju ako se sezona ne nastavi do kolovoza, ostati bez 50 milijuna funti, što bi značilo vjerojatno gašenje kluba.

"Ako ovu sezonu ne završimo i ne bude jasno kad će početi nova sezona, u kolovozu ćemo ostati bez novca. To je činjenica", rekao je Mike Garlick, vlasnik Burnleyja.

"Ne mogu govoriti o stanju u drugim klubovima. Ne znam kako oni stoje financijski. Pričati mogu samo o nama. Zbog toga želimo nastaviti sezonu čim to bude sigurno. To bi bilo najbolje rješenje za sve klubove u Premiershipu. Nisu u problemu i opasnosti samo klubovi već i svi ostali koji se na bilo koji način hrane iz ovog sustava'' završio je Garlick.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više