Preokret Cibone za novi naslov: Pod Tornjem dotukli Zadar!

CIBONA je novi hrvatski prvak. U petoj, odlučujućoj utakmici finala Prvenstva, Vukovi su u Draženovom domu svladali Zadar sa  95:73 i tako postali prva momčad u povijesti koja se vratila iz 0:2. Ovo je Ciboni 16. naslov prvaka.

Opet sjajna trica Cibone

Najbolji strijelac Cibone bio je Bogdanović sa 21 košem, a dok je Tomas zabio 18. Kod Zadrana najefikasniji su bili Stipčević i Perić sa 15 ubačaja. Posebno treba istaknuti sjajan postotak za tricu  (50 posto) kod domaćina koji je ubacio 14 puta iza linije 6.25.

Nakon vrlo agresivnog starta gosiju izgledalo je da Zadrani u Zagreb nisu stigli sa bijelom zastavom iako je Cibona slovila kao veliki favorit u petoj utakmicei serije. Gotovo do samog kraja prve četvrtine konstantno su bili u laganoj prednosti da bi koševima Pleisteda i tricom Stipčevića otišli na 21:14 u 7. minuti. No, Perasovićeva se momčad tada budi, posebno u šuterskom dijelu, i sa deset uzastopnih koševa potpuno preokreće tijek susreta. Zadar do kraja nije uspio zabiti koš pa se na prvi odmor otišlo na 24:21 za Cibonu.

Ništa bolje za goste nije krenula niti druga četvrtina. Vukovi su nastavili gdje su stali i s poenima Radoševića i Vukušića na 10:0 s kraja prve dionice dodaju još 5:0 za 29:21. Uslijedila je prava kanonada Cibone; do tada odličnom Vukušiću, šuterski se priključio i Tomas, kao i Gordon i izgledalo je kao da će utakmica već tu biti prelomljena.

No, Jusup je nadu pronašao u mladom Bilanu koji je s nekoliko uspješnih akcija pod košem ipak uspio unijeti mir u redove svoje momčadi. Na "veliki" se odmor otišlo sa dostižom prednosti za Zadrane 51:43.

Početkom treće dionice vidjeli smo još jedan, pomalo očajnički trzaj Zadrana. Cibosi su prvo otišli na +10, no uporni gosti se još jednom serijom Pleisteda i Stipčevića vraćaju gotovo u egal. Ipak, puno duža klupa koju na raspolaganju ima Perasović i više svježih igrača bili su prevelik zalogaj za Jusupa i njegove momke. Vukovi se ponovno dižu, vrlo brzo odlaze na novu dvoznamenkastu prednost koju bez problema održavaju do kraja. Posljednja je dionica bilo čisto odrađivanje posla, a konačni rezultat je velikih i uvjerljivih 95:71.

Pročitajte više