Prije desetak godina bili su omiljen klub, danas su na rubu propasti: Usred prijelaznog roka otišao i sportski direktor

Foto: Guliver Image/Getty Images

POČETKOM stoljeća bili su kultni klub, momčad koja je bila omiljena u nogometnom svijetu. Gaizka Mendieta, Kily Gonzalez, Jocelyn Angloma, Ruben Baraja, John Carew, Claudio Lopez, Zlatko Zahovič… lepršavim su nogometom vodili Valenciju do dva naslova prvaka Španjolske (2002. i 2004.) i do dva finala Lige prvaka zaredom. U finalu 2000. bolji je bio Real, a godinu dana kasnije u sjajnom meču tek nakon ruleta s bijele točke Bayern je uspio slomiti veličanstvene ''Šišmiše''.
 

15 godina kasnije, klub s Mestalle raspada se po svim šavovima, 17. su na ljestvici Primere i nalaze se samo jedno mjesto od zone ispadanja.
 
Klub u prijelaznom roku nije doveo nijedno pojačanje za koje možemo reći da je pojačanje, a da stvar bude gora, usred prijelaznog roka ruke od svega je digao i sportski direktor kluba Jesus Garcia Pitarch.
 
Pitarch je podnio neopozivu ostavku, a mjesto sportskog direktora privremeno će obavljati José Ramón Alexanko.
 
U službenom priopćenju stoji da će sad on voditi brigu oko transfera u ovom prijelaznom roku, no postavlja se pitanje kako će funkcionirati klub kojeg je nedavno napustio i trener Cezare Prandelli.
 
U svakom slučaju, na Mestalli se događa potpuni raspad sistema, a klub koji je obilježio prošlo desetljeće u europskom nogometu ovakvu sudbinu nije zaslužio. Šteta.
 

Pročitajte više