Prije godinu dana bio je favorit za trenera Barce, a nakon debakla s Hrvatskom pljuju ga i gađaju bocama

Foto: YouTube (screenshot)

ARGENTINSKI izbornik Jorge Sampaoli još je omraženiji poslije sinoćnjeg debakla protiv Hrvatske. 

Lice mu je tijekom utakmice odavalo nervozu, pa i stid zbog poraza koji će se urezati u kolektivno pamćenje posramljene južnoameričke nacije.

Nezadovoljstvo argentinskih navijača, na pragu raskola, primjetno je bilo već na tribinama Nižnjeg Novgoroda, osobito nakon što je Luka Modrić poentirao za 2:0.

"Sampaoli, odlazi! Sampaoli, odlazi! Ti si sin kurve koja te rodila", dio je repertoara kojim su argentinski navijači vrijeđali Jorgea Sampaolija.

Posljednjem krugu psovki i uvreda bio je izložen nakon trećeg, već ponižavajućeg pogotka kojim je Argentina dospjela na rub eliminacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Štoviše, navijači su ga pljuvali i gađali plastičnim bočicama zbog čega su intervenirale i osiguravajuće službe na tribinama Nižnjeg Novgoroda. 

Već nakon nepunih 12 mjeseci izborničkog mandata Jorge Sampaoli je pred smjenom. Prije samo godinu dana, kao favorit, pretendirao je na trenersku funkciju u Barceloni. S čileanskom reprezentacijom i Sevillom zaludio je nogometnu javnost, no posljednji rezultati s argentinskom selekcijom prilično su mu srozali teško izgrađen ugled.
 

Navijači oduševljeni pobjedom nad Argentinom Ovako se slavilo diljem Hrvatske

Pročitajte više