Pripreme za teniski spektakl u Splitu

PODUZELI smo sve da polufinalni susret Davis Cupa između Hrvatske i Rusije, koji svakako spada među najveće sportske događaje posljednjih godina u Hrvatskoj, bude organiziran po najvišim standardima, a imamo pravo razmišljati i o plasmanu u finale, jer Rusi u Splitu nisu favoriti, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Radimir Čačić.

Izbornik naše reprezentacije Nikola Pilić naglasio je da do susreta, koji se igra od 23. do 25. rujna u dvorani na Gripama, ima još dovoljno vremena i da je važno vidjeti hoće li za Rusiju moći igrati trenutno ozlijeđeni Marat Safin i Nikolaj Davidenko.

"Za mene je još značajnije da Ivan Ljubičić i Mario Ančić prođu nekoliko kola na predstojećem US Openu, jer u posljednje vrijeme na turnirima ne uspjevaju postići zapažanije rezultate", rekao je Pilić, napominjući da Ivan i Mario za Davis Cup igraju s posebnim nabojem.

Radimir Čačić naglasio je kako je ovo svakako najveći uspjeh hrvatskog tenisa u natjecanju Davis Cupa, koji se može usporediti jedino s rezultatom od prije 66 godina kada su u međuzonskom finalu 1939. hrvatski igrači Franjo Punčec i Franjo Kukuljević izgubili u Bostonu od Australije. Dodao je da će HTS od marketinških prava dobiti milijun i 100.000 kuna.

Izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić rekla je da će od 5. rujna u prodaju biti pušteno 3000 utaznica, koje će se moći nabavtiti samo u poslovnicama Atlasa i Generalturista u Splitu, kao i na blagajni dvorane na Gripama.

"Cijene ulaznica za prvu kategoriju bit će 100 kuna po danu, a komplet karata za sva tri dana koštat će 250 kuna, dok će pojedinačna ulaznica za drugu kategoriju biti 80 kuna po danu, a komplet 200 kuna", rekla je izvršna direktorica HTS-a, napominjući da zainteresirani izvan Splita mogu izvršiti rezervaciju karata preko HTS-a.

Pročitajte više