PROČITAJTE ZAPISNIK S DERBIJA "Visoke peći palim ja, dva reda koksa, dva reda purgera"

Foto: Index, Hina, Dalmatinski portal 

SVE bitno u poljudskom derbiju Hajduka i Dinama (20. kolo, 0:1) dogodilo se u posljednjim minutama susreta. Soudani je zabio u sudačkoj nadoknadi, uslijedio je okršaj dinamovaca i hajdukovaca na terenu i isključenje mladog stopera domaćih, Lorenca Šimića koji je suca Marija Zebeca htio tući i nakon susreta. Spriječili su ga suigrači. Kaos se nastavio pred svlačionicom, kada se sportski direktor Hajduka Mario Branco unio Zebecu u lice, vidno uznemiren i agresivan.

Hajduk opet strepi od teške kazne HNS-a zbog loše organizacije, prekida susreta pirotehnikom, diskriminacijskih i nasilnih povika (Ubij Srbina, Srbe na vrbe, Za dom spremni), paljenja sjedalica u sektoru BBB-a te incidentnog ponašanja svojih igrača i članova stožera. Iako su ovi povici uobičajen dio folklora svakog derbija, normalnim ljudima doimat će se gnjusnima.

Hajduk je ove sezone platio kaznu nakon svake odigrane utakmice u prvenstvu. Zbog nasilnog ponašanja navijača splitskog kluba disciplinski sudac Saša Pavličić ispraznio je sjevernu tribinu Poljuda u jednoj utakmici, a ovaj put mogao bi suspendirati cijeli stadion. Posebno kada vidi brutalan sadržaj u zapisniku delegata susreta koji je osim bakljade, uvreda i poziva na nasilje zabilježio i incident u sektoru Bad Blue Boysa. Navijači Dinama zapalili su sjedalice na jugu i uposlili vatrogasnu službu koja je brzom reakcijom sanirala problem. Boysi su tijekom susreta vikali "Mamiću Srbine, čakija ti ne gine", dok je Torcida pjevala stihove "Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, dva reda purgera". U zapisniku možete pročitati i ostale gnjusne parole koje su se mogle čuti na najvećem hrvatskom derbiju. 

 

Torcida je u 88. minuti velikom bakljadom prekinula susret, a neobičnom koreografijom poslala je poruku sucu Pavličiću. Hajdukovi navijači razvili su preko sjevera plavu kuvertu s natpisom: "Prekršajni postupak - Pošiljatelj: Disciplinski sudac i HNS, Primatelj HNK Hajduk", aludirajući na kazne koje Hajduk svako kolo plaća zbog navijačkih izgreda. Ispod kuverte s "rješenjem" podignuli su transparent s porukom: "Odbili potpisati".

 

Pročitajte više