Protivljenje vaterpolista SiCG prijedlogu LEN-a- nije kurtoazija

PROTIVLJENJE Vaterpolo saveza Srbije i Crne Gore prijedlogu Međunarodnoj vaterpolo organizacije (LEN-a) da hrvatska vaterpolo reprezentacija bude kažnjena s dvije godine suspenzije "nije kurtoazija", već bi isti stav bio u odnosu na bilo koju ekipu, izjavio je predsjednik Vaterpolo saveza SiCG Aleksandar Šoštar.

"Iz hrvatskog vaterpolo saveza su se javili i zahvalili se na podršci, a uvjeren sam da bi bilo isto i da je situacija obrnuta. Naravno, osuđujemo sve ono što se događalo prije, poslije i za vrijeme utakmice i nadam se da se ništa slično neće nikad ponoviti. U životu nisam doživio takav osjećaj fizičke ugroženosti, ali ni igrači niti rukovodstvo hrvatske reprezentacije sve to nisu ni sa čime prouzročili. Siguran sam da se ovo ne bi dogodilo da je finale igrano u Hrvatskoj ili kod nas, jer bi organizacija bila mnogo bolja", kazao je Šoštar današnjem "Blicu" u intervjuu naslovljenom "Hrvati su rekli hvala".

Šoštar kaže da je dva dana nakon utakmice u Kranju hrvatska reprezentacija odlučila da neće sudjelovati na vaterpolo-turniru u Beogradu uoči Svjetskog prvenstva.

"U jednom vrlo korektnom razgovoru predsjednik hrvatske vaterpolo reprezentacije se ispričao, tražeći razumijevanje. Uvjeravao sam ga da bi njihova sigurnost bila zagarantirana, ali smo poslije zaključili da je tjedan dana pred Svjetsko prvenstvo takva tenzija nepotrebna i jednoj i drugoj ekipi", kazao je Šoštar, dodajući da "brutalnost i bestijalnost" viđena u Kranju nema veze s navijačima, "jer učiniti nešto što će odmoći vlastitoj reprezentaciji, može se objasniti isključivo destruktivnošću".

Pročitajte više