Protjerani hrvatski reprezentativac traži sreću u Bologni

PREMA pisanju talijanskih medija sada već pomalo zaboravljeni Ante Šerić vrlo je blizu prelasku u Bolognu.

Anthony je trenutno na pregovorima u Italiji, a u Bolognu bi trebao doći kao slobodan igrač na ljeto.

Dodajmo kako Bologna, sa 75 bodova iz 39 utakmica, tri kola prije kraja sezone zauzima četvrto mjesto na ljestvici Serie B, a trećeplasirani Albinoleffe bježi joj samo tri boda, stoga je izvjesno da će potencijalno novi klub Ante Šerića do posljednjeg daha voditi bitku za ulazak u prvi razred talijanskog nogometa.

Šerić je trenutno u grčkom Panathinaikosu, gdje igra svoju treću sezonu otkako je 2005. godine prešao iz Lazija. U tri sezone u glavnom grčkom gradu Šerić je odigrao 38 ligaških utakmica, postigavši pritom jedan gol.

Podsjetimo, kada je 1999. godine prešao iz Hajduka u Veronu, Šerić je slovio kao jedan od najtalentiranijih igrača generacije. Nakon godine u Veroni, Šerić prelazi u Bresciju pa Parmu da bi sezonu 2004./2005. proveo na rimskom Olimpicu.

Ante Šerić je odlazio na čak tri Svjetska prvenstva, ali nikada na njima nije nastupio. Iako je gotovo deset godina proveo unutar kadra hrvatske reprezentacije, u nacionalnom dresu zabilježio je tek 16 nastupa.

U šestom mjesecu prošle godine, nakon razgovora s Bilićem, Šerić je potjeran iz reprezentativnog kampa jer je, navodno, prešao granice tolerancije.

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više