Pršo glavni savjetnik nasljedniku na Ibroxu: Jelavić zna kako slomiti Celtic!

DADO PRŠO velika je podrška Nikici Jelaviću uoči njegova prvog Old Firma. Hrvatski dvojac skoro da je glavna tema škotskih medija uoči velikog derbija.

Rangers će u nedjelju ugostiti Celtic u sklopu 5. kola Škotskog kupa, što će Jelaviću biti prvi nastup u derbiju budući da je dva ovosezonska prvenstvena propustio zbog ozljede gležnja. No, Jelavić već itekako dobro zna kakav je osjećaj zabiti Celticu. Prošle sezone, u dresu bečkog Rapida, to mu je uspjelo čak tri puta u dvobojima Europa lige.

Isti je broj pogodaka protiv momčadi s Parkheada postigao i Pršo tijekom svojih dana na Ibroxu.

-"edna je stvar postizati golove za Rapid protiv Celtica, ali napraviti to u dresu Rangersa je sasvim drugačije. Nešto vrlo posebno. Sjećam se svoja prva dva derbija, igrali smo dvaput u mjesec dana protiv Celtica i oba puta pobijedili. U obje sam utakmice bio strijelac i ne mogu opisati kakav je to bio osjećaj", prisjetio se Pršo u razgovoru za službenu web-stranicu škotskog prvaka.

"Prvi je od tih dvoboja došao samo nekoliko dana nakon mog rođendana, bilo je sjajno postići gol u mome premijernom Old Firmu na Ibroxu. Na kraju smo postali prvaci te sezone, a s obzirom na način na koji smo došli do toga (s bodom prednosti ispred Celtica, op. a.), pokazalo se koliko je važan bio moj gol", dodala je nekadašnja "vatrena devetka".

"Činjenica da je Jelavić zabijao protiv Celtica je veliki plus. Zna kako ih slomiti i imat će samopouzdanja da to učini ponovno."

Pročitajte više