Prva pobjeda Cedevite u drugom krugu Eurokupa: Gran Canaria pala nakon produžetaka

KOŠARKAŠI Cedevite upisali su prvu pobjedu u drugom krugu Eurocupa. U utakmici 3. kola skupine I hrvatski je predstavnik na svom parketu pobijedio španjolsku Gran Canariju sa 114:110.

Dramatična je i prilično spektakularna bila utakmica ova dva sastava u kojoj je Cedevita izvukla produžetak, a potom u dodanih pet minuta dominirala ogledom. Ključna je figura u produžetku bio Damjan Rudež koji je u tri uzastopna napada zabio tri trice i tako bio razlog što je Cedevita rezultatski odmakla suparniku.

No, Rudež ne bi došao u tu priliku da u zadnjem napadu osnovnog dijela nije sjajno reagirao Bracey Wright. Na +3 španjolske momčadi je pogodio prvo slobodno bacanje, a nakon skoka u napadu zabio za produžetak, za 96:96.

Sa 35 poena najbolji je strijelac Cedevite bio Rudež, a recimo da je trice gađao 7-13. Wright je ubacio 24 poena, uz šest skokova i pet asistencija, dok je Dontaye Draper ubacio 16 poena uz čak 11 asistencija. Dvoznamenkasti su još po broju poena kod Cedevite bili Edwards sa 18 i Troha sa 16 koševa.

Tako nakon tri kola u skupini vodi UNIKS bez poraza, dok omjer 1-2 imaju preostale tri momčadi, Cedevita, Hemofarm i Gran Canarija.

Do prve je pobjede došao Galatasaray u skupini K pobijedivši kao domaćin, također u dramatičnoj završnici, češki Nymburk 76:75. U domaćim je redovima hrvatski košarkaš Lukša Andrić zabio 9 poena za 22 minute. Imao je i četiri skoka, te jednu asistenciju. Nije promašio šut iz igre (3-3), tek jedno slobodno bacanje (3-4).

Perić s jedanaest koševa pogurao Benetton prema pobjedi

Košarkaši Benettona, koje vodi nekadašnji hrvatski izbornik Jasmin Repeša, upisali su drugu pobjedu u 3. kolu drugog kruga Eurocupa. U gostima je Benetton bio uspješan protiv Panelliniosa 83:75.

Zbog ozljede za "ujedinjene boje" još uvijek ne igra hrvatski centar Sandro Nicević, ali je zato ovog utorka vrlo dobar bio drugi Hrvat u talijanskom klubu Hrvoje Perić.

Za 22 minute provedene na parketu, član udarne petorke Perić je ubacio 11 poena uz pet skokova, dvije ukradene lopte i jednu asistenciju. Za dva poena je Perić gađao 4-7, a za tri poena 1-2. Perić je bio najbolja potpora prvom strijelcu gostiju Devinu Smithu koji je ubacio 22 poena.

U skupini I, gdje nastupa i hrvatski predstavnik Cedevita, na vrhu ljestvice se utaborio ruski UNIKS Kazan koji je, pak, u ovom kolu bio uspješan kod Hemofarma 84:83 i tako došao do treće pobjede u isto toliko nastupa. Marko Popović zbog loma ruke i dalje ne igra za UNIKS, a ključno slobodno bacanje pogodio je za pobjedu Terrell Lyday koji je ujedno sa 28 poena bio prvi strijelac utakmice.

Domaćin Final Foura je Treviso

Palaverde dvorana u Trevisu će 16. i 17. travnja biti domaćin Final Fouru košarkaškog Eurocupa. Prvog dana su na rasporedu polufinalni mečevi, dok se sutradan odlučuje o pobjedniku ovog natjecanja.

Tako su hrvatski strateg Jasmin Repeša, kao i igrači tog kluba Hrvoje Perić i Sandro Nicević dobili "idealnu" priliku da pred 5000 svojih navijača dođu do naslova Eurocupa, naravno, ukoliko uspješno obave sve zahtjeve dotad. Benetton se trenutačno nalazi na drugom mjestu skupine L, ali i treba reći da je prošlog tjedna upisao kod španjolskog Cajasola prvi poraz u sezoni, budući da je kompletni prvi krug Eurocupa završio bez poraza.

U drugom krugu Eurocupa se natječe i hrvatski predstavnik Cedevita koja se nalazi u skupini I zajedno s UNIKS Kazanom, Hemofarmom i Gran Canarijom. Nakon dvije utakmice Cedevite ima dva poraza.


Eurocup, drugi krug, 3. kolo:

skupina I

Hemofarm - UNIKS 83:84

Cedevita - Gran Canaria 114:110, nakon produžetka

Redoslijed: 1. UNIKS 3-0, 2. Gran Canaria 1-2, 3. Hemofarm 1-2, 4. Cedevita 1-2.

 

skupina J

Budivelnik - Le Mans 67:63

Aris - Göttingen 82:84

Redoslijed: 1. Budivelnik 2-1, 2. Göttingen 2-1, 3. Aris 1-2, 4. Le Mans 1-2.

 

skupina K

Galatasaray - Nymburk 76:75

Pepsi Caserta - Estudiantes 87:85

Redoslijed: 1. Pepsi Caserta 3-0, 2. Estudiantes 2-1, 3. Galatasaray 1-2, 4. Nymburk 0-3.

 

skupina L

Panellionios - Benetton 75:83

Cajasol - ALBA 76:67

Redoslijed: 1. Cajasol 3-0, 2. Benetton 2-1, 3. ALBA 1-2, 4. Panellionios 0-3.

Pročitajte više