Prvaci Južne Amerike dobili novog izbornika

Foto: Hina

BIVŠI napadač španjolske nogometne reprezentacije, inače rođeni Argentinac Juan Antonio Pizzi (47) imenovan je novim izbornikom Čilea, aktualnog prvaka Južne Amerike, a na toj će dužnosti zamijeniti Jorgea Sampaolija, koji je podnio ostavku prije 10 dana.

"Dogovorili smo se s Pizzijem da on bude naš novi izbornik. Trebao bi doći u Santiago i potpisati ugovor tijekom sljedećeg tjedna", rekao je predsjednik Čileanskog nogometnog saveza (ANFP) Andres Fazio.

Pizzijev zadatak na klupi Čilea bit će odvesti tu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiju.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Pizzi već ima iskustvo rada u Čileu gdje je od 2009. do 2011. godine vodio Universidad Catolicu s kojom je osvojio i naslov prvaka. Godine 2013. je u Argentini osvojio naslov prvaka sa San Lorenzom, da bi od prosinca 2014. bio na klupi meksičkog Leona.

Čile je pod Sampaolijevim vodstvom prošle godine osvojio svoj prvi naslov prvaka Južne Amerike i to na domaćem terenu, ali Argentinac je ranije ovoga mjeseca podnio ostavku nakon što su detalji iz njegova ugovora procurili u javnost.

Nakon četiri odigrana kola u južnoameričkim kvalifikacijama za odlazak na SP Čile se sa sedam osvojenih bodova nalazi na petom mjestu ljestvice. Plasman u Rusiju izborit će prve četiri reprezentacije, dok će peta u dodatne kvalifikacije.

Pročitajte više