Prvi čovjek Eurolige otkrio hoće li ABA liga dobiti još jedan klub u eliti

Foto: Getty Images / Guliver Image

PREDSJEDNIK Eurolige Jordi Bartomeu gostovao je u Podgorici, gdje je gledao utakmicu Budućnost - Khimki (90:98). Prvi čovjek najjačeg klupskog košarkaškog natjecanja u Europi nakon meča je stigao na pressici s predsjednikom Budućnosti Draganom Bokanom i razočarao klubovi koji igraju u ABA ligi.

"Euroliga će ostati s 18 klubova u sljedećih pet godina. U svom dužno poštovanje prema ABA ligi, ona neće dobiti još jedno mjesto u narednih pet godina. Jedino što bi se moglo dogoditi je to da iz EuroCupa dva kluba idu u Euroligu, a to bi bila prilika i za ekipe iz regije", rekao je Bartomeu, pa pojasnio tko bi mogao dobiti priliku.

Embed from Getty Images

"Ostat će 18 klubova. Taj broj je savršen za kvalitetu i podjelu po regijama, a ostavlja i klubovima da igraju domaća prvenstva, što je važno. Također, Asvel i Bayern su dobili licence i time su se otvorila dva nova tržišta za nas. U pregovorima smo s Parizom i Londonom, ali ne očekujem puno promjena u nekoliko sljedećih sezona. No, učinit ćemo sve da aktiviramo ta dva tržišta i time podignemo Euroligu na još veću razinu i napravimo od nje brend", zaključio je Bartomeu.

Pročitajte više