PRVI POPIS NOVOG IZBORNIKA Ovo su igrači s kojima Hrvatska lovi Svjetsko prvenstvo

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović objavio je širi popis igrača na koje računa u narednom krugu kvalifikacija, koji će se odigrati 28. lipnja u Trstu i 1. srpnja u Cluju.

Svi hrvatski NBA košarkaši našli su se na širem popisu od 28 kandidata, a od igrača koji su u veljači protiv Nizozemske ostvarili jedinu pobjedu u dosadašnja četiri kvalifikacijska nastupa otpali su Luka Žorić i Dominik Mavra.  

"S obzirom na novi sustav natjecanja i modalitete dolaska NBA igrača, napravili smo širi popis za ovaj kvalifikacijski ciklus. Priključenjem NBA igrača 20. lipnja skratit ćemo popis na četrnaestoricu koji će biti kandidati za kvalifikacijske utakmice u Italiji i Rumunjskoj", rekao je Anzulović koji je ovog proljeća sjeo na klupu Hrvatske.

"Kasnije tijekom ljeta nam predstoji turnir u Kini, a u rujnu i studenom novi kvalifikacijski ciklusi, tako da ovim popisom želimo provjeriti što veći broj igrača", dodao je.

Da bi naši košarkaši ušli i u drugi kvalifikacijski ciklus bit će im potrebna najmanje jedna pobjeda u preostala dva dvoboja, jer nakon četiri kola zauzimaju posljednje mjesto u skupini D s učinkom 1-3, kakav ima i Nizozemska. Vodeća je Italija s učinkom 4-0, a Rumunjska je druga s 2-2. U drugi krug prolaze tri reprezentacije iz svake skupine.

Pripreme reprezentacije započinju 11. lipnja u Sv. Martinu na Muri, a 17. lipnja cijela delegacija kreće u Opatiju gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Prva utakmica bit će zatvorenog tipa i na rasporedu je 19. lipnja, a druga, otvorena za javnost, odigrat će se 22. lipnja.

Reprezentacija 27. lipnja odlazi u Trst na kvalifikacijsku utakmicu koja je zakazana za 28. lipnja u 20:45 te slijedi kvalifikacijska utakmica 1. srpnja u Cluju s Rumunjskom čime završava prvi dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Pročitajte više