LIGE PETICE

PSG odgovorio na naslovnicu o kojoj bruji nogometni svijet: Sve je laž. Apsolutno sve

Foto: PSG

L'EQUIPE je na naslovnici današnjeg tiskanog izdanja objavio detalje Messijevog ugovora s PSG-om.

Najveći francuski sportski dnevni list priču donosi na prve dvije stranice uz dosad neobjavljene detalje vezane za senzacionalni Messijev dolazak u Pariz ovog ljeta.

L'Equipe piše da Messi ima godišnju plaću od 30 milijuna eura, ali neto. Porez na dohodak za nogometaše, koji spadaju u najviši razred primanja, iznosi 45 posto plus još četiri posto dodatnog poreza na ekstremno visoke plaće. To znači da će Messi godišnje stajati PSG nešto manje od 60 milijuna eura kad je plaća u pitanju, a tu je još i bonus "za vjernost" koji će 2023. i 2024. godine Messiju donijeti dodatnih deset milijuna eura neto. U prijevodu, produlji li ugovor i ostane u Parizu do kraja, Argentinac će zaraditi 110 milijuna eura.

Leonardo odgovorio L'Equipeu

Ova vijest brzo je obišla svijet, a sada je stigla i reakcije iz PSG-a. Sportski direktor Leonardo dao je izjavu za Marcu u kojoj je žestoko napao L'Equipe. Bijesni Leonardo prvo je navode francuskog medija nazvao neprihvatljivima i potpuno lažnima, a onda je i pojasnio što mu točno smeta.

"Sve je laž. Ovime su pokazali manjak poštovanja prema našem klubu, ne sviđa mi se to. Sve je jako daleko od istine, sve. Vrijeme trajanja ugovora i brojke su potpuno promašeni", rekao je Leonardo pa dodao:

"Podaci za koje me pitate su tajni, ali mogu potvrditi da Messi nema ugovor na tri godine, kao što piše L'Equipe. Ni o čemu drugom ne mogu govoriti."

Pročitajte više