TRANSFERI

PSG ponovno kvari planove Realu. Ponavlja li se slučaj Neymar-Mbappe?

Foto: EPA-EFE

PREMA pisanju španjolske Marce, PSG bi ponovno mogao pokvariti planove Real Madridu što se tiče dovođenja pojačanja u sljedećem prijelaznom roku.

U Realu su odlučni napraviti remont ekipe nakon jedne od najlošijih sezona u posljednjih 10 godina. Sve je krenulo odlaskom Cristiana Ronalda koji je otišao u Juventus. Kraljevski klub nije doveo pravu zamjenu za najboljeg strijelca u svojoj povijesti nego se nadao da će Gareth Bale i Karim Benzema nadoknaditi njegov izostanak. I dok Benzema igra vrhunsku sezonu, Bale nije sjena igrača zbog kojeg je Real dao najveći iznos u klupskoj povijesti (100 milijuna).

Odavno je Real ispao iz utrke za naslov španjolskog prvaka. Tamo će vjerojatno završiti kao treći, u Kupu ih je u polufinalu uništila Barcelona na Santiago Bernabeu, a u osmini finala izbacio ih je Ajax nakon što su tri godine zaredom osvajali to natjecanje.

Ponavlja se situacija Neymar-Mbappe?

Dolazak Edena Hazarda iz Chelseaja je siguran, samo se treba dogovoriti odšteta. Isto se činilo za Luku Jovića iz Eintrachta, ali ovdje u priču ulazi PSG koji bi ga htio vidjeti u glavnom gradu Francuske. Ista situacija je kod mlade zvijezde Ajaxa Donnyja van de Beeka koji je plan B za Real ako ne uspiju dovesti Paula Pogbu iz Manchester Uniteda. Marca je ovu situaciju usporedila s onom prije nekoliko godina kada je Kraljevski klub htio kupiti Neymara i Kyliana Mbappea, ali PSG je na kraju doveo obojicu.

"Zinedine Zidane nada se kako će dovesti Jovića na Santiago Bernabeu za otprilike 70 milijuna eura, a PSG ga vidi kao idealnu zamjenu za Edinsona Cavanija. Što se tiče Nizozemca, on ne bi donio status superzvijezde poput Pogbe, ali bi bio puno jeftiniji od njega", pišu Španjolci pa nadodaju:

"Interes PSG-a za Jovića i Van de Beeka nije dobra vijest za Real. Natjecanje na tržištu moglo bi prouzrokovati rat u ponudama za spomenute igrače, nešto što očajnom Realu nikako ne treba."

 

 

Pročitajte više