nizozemska

PSV ludim preokretom protiv Ajaxa osvojio nizozemski kup

Foto: EPA-EFE

PSV je u dramatičnom finalu nizozemskoga kupa u Rotterdamu pobijedio Ajax 2:1 i stigao do jubilarnog desetog naslova u tom natjecanju i prvog nakon točno deset godina. Ajaxu su poništena dva gola, pogodio je i stativu te nije mogao slomiti otpor odličnog PSV-a.

Ajax je u susret ušao kao veliki favorit i poveo je u 23. minuti golom Gravenbercha. U zadnjim trenucima prvog poluvremena Mazraoui je povisio na 2:0, ali je njegov gol poništen zbog zaleđa. PSV je sve okrenuo u samo dvije minute na početku drugog poluvremena.

Prvo je Gutierrez glavom zabio za 1:1 u 48. minuti, da bi Gakpo dvije minute kasnije iskoristio nevjerojatnu pomutnju u obrani Ajaxa i krasnim udarcem zabio za 2:1. Momčad iz Amsterdama je nakon toga potpuno preselila igru na polovicu PSV-a, ali gol nije uspjela zabiti.

Ajaxu poništen i drugi gol

Doduše, jest u 56. minuti, kad je Klaassen pogodio za 2:2, ali je taj gol poništen zbog milimetarskog zaleđa Brobbeyja. Tri minute kasnije Dušan Tadić je nakon odlične akcije pogodio stativu, a u 74. minuti Schuurs je u velikoj šansi pucao u golmana.

Kako se Ajax sve više otvarao, PSV je imao sve više prostora za kontre preko svojih brzih igrača. U 80. minuti Bruma je promašio dobru šansu, Vertessen je u 87. pogodio stativu, da bi Bruma u četvrtoj minuti sudačke nadoknade izbio sam pred Stekelenburga, koji mu je skinuo zicer.

Ajaxu ostaje da u preostalih pet kola prvenstva potvrdi novi naslov prvaka. Vodeći je na tablici sa 72 boda, četiri više baš od PSV-a, dok Feyenoord ima još samo teoretske šanse s 11 bodova minusa.

Pročitajte više