Puklo između Magatha i Schalkea: Uveo ih u četvrtfinale Lige prvaka, ali sutra odlazi?

KICKER javlja da bi Felix Magath već u petak mogao biti razriješen dužnosti trenera Schalkea. Sinoć se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka, ali i prije utakmice predviđalo se da će suradnja potrajati najdulje do ljeta. Puklo je u njemačkom prvenstvu.

Kicker ima informaciju da Schalke svog trenera želi otpustiti odmah, a ne čekati kraj sezone. Iskusni se i trofejni Magath u četvrtak ujutro nije pojavio na svom radnom mjestu, uz igrače na treningu, a sve to dan nakon što je Westdeutsche Allgemeine Zeitung objavio vijest da se Magath i klub iz Gelsenkirchena rastaju na kraju sezone, dvije godine prije isteka ugovora.

Dogodilo se to na dan uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Schalkea i Valencije. S tim je saznanjem Magathova momčad na svom stadionu pobijedila Španjolce 3:1 i izborila plasman u četvrtfinale.

Predsjednik Upravnog odbora kluba Clemens Tönnie pozvao je trenera na uljuđen razgovor:

"Upozoravao sam proteklih dana da je utakmica s Valencijom apsolutni prioritet. Sada, nakon velike pobjede, možemo krenuti u razrješavanje stvari koje su se nakupile u posljednje vrijeme. Pozivam stoga Felixa Magatha na muški razgovor kojim ćemo raščistiti situaciju", kazao je Tönnie.

Pročitajte više