OLIVER DRAGOJEVIĆ

Rađa se prisjetio Olivera: Na groblju cigarete, viski i konjak, Oliver je bio sve

Foto: Screenshot

PROŠLE su dvije godine od smrti Olivera Dragojevića, jednog od najvećih hrvatskih pjevača svih vremena. 

Brojne osobe iz javnog svijeta odale su mu počast, a jednu od najljepših priča posvetio mu je legendarni Dino Rađa. 

On je objavio emotivan status na svojem Facebooku.

"Oliver City

Tamo negdi početkon sedmog zaletimo se gumenjakom s Visa familija Rađa u Luku. Dolazak u porat i polako vidiš da ulaziš u Oliverov grad. Steže se u prsima a prvo u oko upadaju plave škure njegove kuce. Šetamo rivon a u svakome kafiću u jednom trenutku čujes njegov glas. Neko maše. Famozni Brico, Oliverov najbolji prijatelj iz Luke. Već je dozna da dolazimo. Mali je svit danas.

Vodi nas u kafić “Cesarica” fala bogu odma kraj svoje butige. Pijemo kavu i onda otvara vrata svoje brijačnice. A unutra muzej. Slike, slike,slike,slike. Oliver i Brico, Oliver ovako, Oliver onako, Oliver svakako. Ima i mene iz davnih dana. Zna san dolazit u Luku brodon. Posli idemo na groblje. Razgovor polako jenjava a u prsi se steže jos i više.

Dođemo gori i suze na oči bez kontrole. Na grobu svega. Cvića, lampi, poruka od kamenja, slika. Kaze Brico da to nije ništa. Bude kutija Marlbora,upaljača, viskija, konjaka...svega. S groba se vidi more. Kakvi osjećaj. Tu je a nije tu. Nemoš uteć'.

Pari mi se da je prirasta Luku i da bi tribalo prominit ime gradu. Ili baren stavit ono Obala Olivera Dragojevića. Ma ne može on umrit. To su neki tići koji nikad ne umiru nego pivaju i pivaju. Koji jebeni lik je bija. Čast mi je šta san ga zna."

Pročitajte više