RAGBI - WILKINSON USKORO MEĐU BOGATAŠIMA

Nakon što je engleska reprezentacija osvojila prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u ragbiju, u Velikoj Britaniji predviđaju kako bi Jonny Wilkinson (24) mogao postati jedan od najbogatijih svjetskih sportaša.

"Njegov potencijal nema kraja. Jonny je postao jedan od najpopularnijih engleskih sportaša, a njegov ugled u drugim zemljama je nevjerojatan. Uskoro bi mogao postati jedan od najbogatijih sportaša na svijetu," smatraju u marketinškom kompaniji Stuart Higgins Communications (SHC).

Engleski naslov i činjenica kako je bio najbolji strijelac (113) i najbolji igrač World Cupa, pretvorili su Wilkinsona u novog engleskog idola. Najbolji svjetski ragbijaš zarobio je "otočke" novinare, premda ne želi govoriti o svom životu. Preko noć je postao toliko popularan da mnogi smatraju kako je ugrozio i popularnost Davida Beckhama.

Velike kopmanije se doslovno otimaju za njim. Adidas, British Airways, i Lloyds TSB za sada su bili najbrži. Prema procjeni SHC-a Wilkinson bi uskoro mogao zarađivati oko 40 milijuna eura godišnje.

Svjetski prvak u formuli 1, Michael Schumacher godišnje zaradi oko 100 milijuna eura, baseball zvijezda Texas Rangersa Alex Rodriguez zarađuje 85 milijuna eura, golfer Tiger Woods 80, a boksačka zvijezda Lennox Lewis oko 50 milijuna eura.

"Jonny je idealan. Temperementan je, uspješan, hrabar, sjajan sportaš. Uz kvalitetan marketing mogao bi postati svjetski superstar," smatraju u SHC-u.

(Hina) dl

Pročitajte više