Rakitić: Barca je s igračima poput mene trebala napraviti isto što i Real s Modrićem

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ je dan prije 36. rođendana dao veliki intervju za Marcu. Veteran koji je od ove zime u saudijskom Al-Shababu između ostalog je rekao da je spreman vratiti se u reprezentaciju Hrvatske bude li ga trebala, dok je jedan dio intervjua bio posvećen Luki Modriću. Rakitić smatra kako je Real napravio pravu stvar zadržavši ga u momčadi te ističe da je Barcelona trebala učiniti nešto slično.

"Real je sve napravio kako treba. Modrić i Kroos su i dalje vođe momčadi. Barcelona je možda prebrzo povukla neke poteze. Siguran sam da će Gavi i Pedri biti budućnost Barcelone i španjolskog nogometa, ali mislim da bi im malo pomoći nas starijih, kako su nas zvali, bilo od koristi. Siguran sam da svi ti klinci, poput Bellinghama i ostalih, cijene što svakodnevno mogu učiti od Luke i Tonija", rekao je Rakitić.

Rakitić: Modrić je dio moje obitelji, dio mene

"Što da kažem o Modriću... Prije svega mi je žao što smo tako daleko. Sretan sam i mislim da svi možemo biti sretni što možemo uživati u prisustvu takve osobe. Malo sam tužan jer mi izgleda kao da se svaki dan iznova mora dokazivati. On nama ne mora dati više ništa, a mi moramo uživati gledajući ga. Njegovi suigrači, Real Madrid, navijači i njegov predsjednik imaju neprocjenjivu sreću uživati u Luki. Mislim da isto vrijedi i za sve ljubitelje La Lige te općenito nogometa", nastavio je Rakitić o hrvatskom kapetanu pa zaključio:

"Nadam se da će nastaviti igrati. Nemoguće je zamisliti Real i La Ligu bez Luke, no odluka je na njemu. On zna da ga volim kao starijeg brata. Prošli smo toliko stvari zajedno... On je dio moje obitelji, dio mene. Bilo bi zadovoljstvo nastaviti uživati u njegovoj magiji i njegovom ponašanju, njegovom osmijehu."

Pročitajte više