HRVATI U EUROPI

Rakitić neće igrati na idućoj utakmici. To se ove sezone dogodilo samo triput

Foto: Getty Images / Guliver

IVAN RAKITIĆ neće igrati na sljedećoj utakmici Barcelone, u utorak protiv Villarreala, najavljuje Marca. To ne bi bila tolika vijest da naš reprezentativac nije ove sezone propustio samo tri od 46 utakmica Barcelone.

U Ligi prvaka nastupio je na svih osam utakmica, u Primeri je propustio samo jednu od 29, i to zbog akumuliranih kartona, te dvije u prvim utakmicama rane faze kupa, kad uglavnom istrčavaju pričuve.

I samo četiri od te 43 utakmice nije započeo od prve minute.

Barcelona je u subotu pobijedila Espanyol 2:0, a već u utorak očekuje ju novi ligaški ispit kod Villarreala. Žuti su pri samom dnu ljestvice, a nakon njih Katalonce čekaju puno teže i važnije utakmice protiv Atletica u subotu i posebno Manchester Uniteda u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka iduće srijede.

Zato će, piše Marca, Ernesto Valverde protiv Villarreala odmarati neke od igrača koji su dosad iznijeli najveći teret. Među njima bi trebao biti Leo Messi, prvenstveno zbog ozljede prepona koja ga gnjavi već neko vrijeme.

Marca navodi da su u skupini kandidata za odmor Rakitić, Pique, Alba, Busquets i Suarez, ali odmor bi svakako najbolje legao Raketi, koji je doslovno odigrao najviše utakmica za Barcu ove sezone. 

Pročitajte više