Ranjena Roma ide u (ne)moguću misiju na Stamford Bridge

DANAS su na rasporedu preostale četiri skupine Lige prvaka. Od zvučnijih utakmica spomenimo susret Chelsea i Rome te Aletica i Liverpoola.
 
Skupina A
 
Bordeaux - Cluj

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja rumunjski klub večeras putuje u goste Bordeauxu. Nakon što su Rumunji u dvije utakmoce upisali četiri boda, remiziravši pritom sa Chelseajom i pobjedivši Romu na Olimpicu, večeras imaju nešto lakši zadatak, odnosno gostovanje na Chaban Delmasu. Francuzima je ova utakmica biti ili ne biti, stoga vjerujemo da uzbuđenja ovdje večeras neće nedostajati.
 
Roma - Chelsea

Večerašnji susret na Stamford Bridgeu veliki je ispit za Luciana Spallettija i njegove igrače. Naime, poraz u toj utakmice mogao bi ih koštati knockout faze ovog natjecanja, stoga je vrlo vjerojatno da će formirati jedan bedem pred gol Donija koji bi u Rim trebao donijeti dragocijeni bod. Chelsea bi s druge strane pobjedom vjerojatno riješila prolaz dalje, a kako su nogometaši Scolarija u sjajnoj formi ništa drugo nije ni za očekivati. 


 
Skupina B
 
Inter - Anorthosis

Ciprani su još jedno veliko iznenađenje Lige prvaka. Naime, nakon dvije utakmice Inter i Anorthosis dijele prvo mjesto skupine sa četiri boda. Anorthosis je nakon remija u Bremenu sa velikih 3:1 pobijedio Panathinaikos, a večeras će sigurno željeti  potvrditi kvalitetu. Ipak, malo je vjerojatno da će Meazzu napustiti neporaženi, jer Inter pod vodstvom Mourinha djeluje nezaustavljivo što je ovaj vikend na koži osjetila Roma.
 
Panathinaikos - Werder

Druga utakmica skupine B donosi nam susret Panathinaikosa našeg Ante Rukavine koji je u kombinacijama za prvu momčad i bremeskog Werdera, koji nakon dvije utakmice ima samo dva boda. Stadion u Ateni bit će sigurno rasprodan, a u gradu je već nekoliko dana potpuna "ludnica". Bit će ovo vrlo teški ispit sa Werder, pogotovo jer poraz Grke ostavlja  bez nade za prolaz dalje.

Skupina C
 
Šahtar - Sporting

Ukrajinski Šahtar našeg Darija Srne večeras dočekuje trećeplasirani Sporting i sve osim tri boda za Ukrajince bio bi promašaj. Sporting će nakon tri boda protiv Basela tražiti barem bod koji bi mu u nastavku natjecanja po skupina mogao biti od velike važnosti.

Basel - Barcelona

Basel koji do sada nije osvojio niti jedan bod u Ligi prvaka dočekuje Barcelonu koja gazi sve pred sobom. Baselov trener Gross možda će u susretu s Barcom pokušati igrati u izmijenjenoj formaciji u odnosu na standardno kako Švicarci igraju. S obzirom da se Derdiyok oporavio, moguće je da će zaigrati u formaciju 4-4-2, umjesto uobičajenih 4-1-4-1, s tim da će Derdiyok i Streller biti u brhu napada. Razlika u kvaliteti između ove dvije momčad je ogromna, a Pep Guardiola će htjeti pobjedom praktički nakon tri kola osigurati prolaz u osminu finala. Najveći protivnik Španjolcima bi mogao biti eventualni pristup "lako ćemo".

Skupina D

Atletico Madrid - Liverpool

Nažalost po navijače obje momčadi, a i druge ljubitelje nogometa, ubitačni napadači oba kluba večeras vjerojatno neće nastupiti. Sergio Aguero ima problema s umorom te će biti na klupi, a umjesto njega će zaigrati bivši Liverpoolovac Sinama-Pongolle. S druge strane Rafa Benitez ne može računati na Fernanda Torresa, zbog problema s ozljedom prepona. Tako El Nino neće nastupiti protiv svojega bivšeg kluba u kojemu je i izgradio veliku karijeru. Redsima nedostaje i Škrtel koji ima problema s koljenom. Obje momčadi su do sada osvojila maksimalnih šest bodova te bi mogli svjedočiti jednoj otvorenoj i lijepoj utakmici.

PSV Eindhoven - Olympique Marseille

Ove momčadi do sada nisu osvojile niti boda u Ligi prvaka te će večeras ići na pobjedu. Očekuje se otvorena utakmica. Huub Stevens, trener PSV-a najavljuje otvorenu utakmicu u kojoj će njegova momčad napadati sa svim igračima te se neće braniti kao protiv Liverpoola. Nizozemcima nedostaje desni bek Jan Kromkamp. Marseille odlično gura u francuskom prvenstvu, do sada nisu izgubili niti jednu utakmicu te se nalaze na drugom mjestu. Marseille nema nikakvih problema s ozlijeđenim igračima.

V.B./M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više