RASPAD CEDEVITE U PODGORICI Hrvatski prvak pregažen u zadnjoj četvrtini, Budućnost u finalu

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

CEDEVITA je u dramatičnoj odlučujućoj utakmici izgubila od Budućnosti u Podgorici i ostala bez finala regionalne ABA lige. Hrvatski prvak poražen je s 57:72 (11-17, 17-15, 17-14, 27-11) nakon nevjerojatnog pada u posljednjoj četvrtini.

Budućnost je slavila s 2-1 u seriji i prvi put će igrati u finalu ABA lige, u kojem čeka boljega iz dvoboja Zvezda - Mornar Bar (1-1).

Cedevita je držala vodstvo veći dio utakmice, ali u posljednju četvrtinu ušla samo s košem prednosti (46:45) i uslijedio je potpuni raspad. Domaćin je na krilima paklene atmosfere stigao do preokreta u samoj završnici nakon što je zagrebački sastav vodio veći dio susreta, najviše s deset koševa prednosti.

Budućnost je posljednju četvrtinu otvorila serijom 9-0 i pobjegla na +8, a zatim nastavila u visokom ritmu do 67:50 i mirno privela utakmicu kraju. Zadnju četvrtinu je Cedevita izgubila s ogromnih 11:27.

Kod domaćina su najviše koševa postigli Popović (14), Ivanović (13) i Landry (11), dok je kod Cedevite jedino Roko Leni Ukić (12) bio iznad deset postignutih koševa.


 

 

Pročitajte više